Китара и цигулка пеят поезия в клуб Рубаят


Китара и цигулка пеят поезия в клуб Рубаят

2916

Румен Спасов (китара) и Даниела Пенева (цигулка) ще изнесат концерт в клуб "Рубаят" от 18.00 ч. на 11 ноември, понеделник,

Дуетът впечатли още с появяването си на "Морски струни" през 2009, когато изпълнителите спечелиха първото си признание и награда за песента на Румен по текст на Балчо Балчев "Смъртта и морето". Няколко месеца по-късно ги видяхме в "Солени ветрове", където безапелационно грабнаха отличие за оригинално музикално решение, а през 2012 и голямата награда на същия фест – за "След боя" по музика на Румен и текст на Весела Димова. Песента на Разград в тяхно изпълнение се нарича "Съкровища" и е по музика и текст на същия, роден в Панагюрище, Румен Спасов.

Но, както се казва, най доброто предстои, вероятно част от него ще бъде събрано в третия им диск – "Песни на приятели". Някои от тези пиеси ще бъдат представени на изявата в клуб "Рубаят".

Пропусналите да се сдобият с книгите им "Амбицията, наречена български рок", "Пак родени", "Култура или война" с автор Румен Спасов или романа на Даниела Пенева "Николо Ворини", стихосбирката й "Зелени листа" и още дискове също са добре дошли, за да приемат специалните си изненади, прикани тандемът.

"Рубаят" е в Националния дворец на културата, входът срещу пилоните.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички