Кой кой е в денсхола, ни светва Шон Пол


Кой кой е в денсхола, ни светва Шон Пол

4864

Шон Пол (Sean Paul) е готов с третия си албум - "Imperial Blaze".

Официалната дата на неговата поява е 18 август.

Имената, взели участие в създаването на диска, са като от справочник „кой кой е в денсхол музиката” - Don Corleone, CraigLeftsideParkes (син на легендарния фронтмен Lloyd Parkes), Jeremy Harding (мениджър на Шон), Arif Cooper (син на Ibo Cooper от известната реге банда Thrid World), Delano от Renaissance Disco и дори самият брат на вокалиста – JazonJigzagulaHenriques. И за първи път самият Шон е продуцент на едно парче от албума, озаглавено „I Know You Like It”. Но почти половината от 19-е песни са продуцирани от 19-годишния StephenDi GeniusMcGregor, чийто музикален лейбъл ("Big Ship"/ "Di Genius Record") доминира на денсхол сцената в последната година.

„За първи път срещнах Stephen когато той беше на 8 години, а аз бях на около 20”, разкрива Шон. „Баща му - Freddie McGregor, е крал на реге музиката, така че Stephen е роден с нея в кръвта. Сега той движи всичко и отношенията ни са много специални. Когато намериш някой, който те грабва като артист, можеш да си позволиш да изненадаш себе си и да опиташ нещо ново”, допълва певецът

Tекстовете на песните в "Imperial Blaze" показват напредък в майсторството на Пол да реди, смятат спецове по черните ритми. „Има изобилие от парчета, но ние не пеем просто за същите стари неща. Музиката ми е достигнала нов етап в развитието си” казва той. „Говоря за взаимоотношения и различни неща, през които всички ние преминаваме в живота”. Не само тематиката е претърпяла развитие, но във вокално отношение музикантът експериментира с различни мелодии, за да създаде нов по-богат звук.

Той е написал песен по повод рождения ден на майка си. В „Straight From My Heart” дълбочината на емоциите му могат да бъдат чути във всеки стих. „Чувството беше толкова приятно, че това трябваше да е първата песен, която изобщо записвам”, споделя изпълнителят. „Музиката трябва да е, за да се празнува с нея, а какъв по-добър празник от този на жената, която ми е дала живот?”, признава вокалистът. „Hold My Hand” пък може да се брои за първата денсхол балада на артиста.

Макар Шон Пол да има дълга история със записването на дуети – включително скорошния ремикс на “Come Оn Over” с Естел, предхождан от „Give It Up To Me” с Кейша Коул, „Break It Off” с Риана (Rihanna), „Baby Boy” с участието на Бионсе (Beyonce) и „Give It To You Girl” с Ийв, новият албум не разчита на неговите участия с други изпълнители. „Винаги съм мислел, че е смешно когато хората попитат „Кой си включил в новия си албум?” Това е моят диск, нали знаете?”, казва той с усмивка.

Въпреки че е работил със звезди като Фифти Сент (50 Cent) и Бъста Раймс (Busta Rhymes), Шон основно се придържа към собствения си стил.

„Денсхол музиката е с най-голямо ъндърграунд звучене в света и нашите артисти са най-слабо представени. Но ще го направим звезден. Ще го покажем на хората. И въпреки че вече сме го правили безброй пъти, някои хора все още се държат сякаш не искат да дадат шанс на регето. Но тази музика сега е велика във всички краища на света. Така че единственото нещо, което искам да кажа, е: покажете малко уважение.”

След като вкуси от славата и богатството, вокалистът е загрижен повече от всякога за музикалното послание, което ще остави. „Когато погледна назад към някои велики изпълнители през годините като Боб Марли и дори Шаба Ранкс (Shabba Ranks) и Супер Кет, осъзнавам колко работа са свършили. Това, което са направили, наистина те кара да се наслаждаваш, така че просто се възползвайте от всичко, което имате докато слънцето свети. Правете колкото се може повече”, приканва артистът.

„Както и преди съм казвал, съществуват много разновидности на денсохола „Имаме музика, която може да изрази всичко, което може да изпита едно човешко същество, в повечето случаи по суров начин, а понякога по много нежен и увлекателен. Затова обичам този стил. Готов съм отново да го накарам да изпъкне. Излезли сме с нещо оригинално. Звучи свежо и ново", обобщава Пол.

"Imperial Blaze" ще бъде на музикалния пазар у нас чрез "Орфей Мюзик", изключителен лицензиант на "Warner Music Interntaional".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички