Кой спечели пропуск за китариaдата на Пол Гилбърт


Кой спечели пропуск за китариaдата на Пол Гилбърт

3830

Поредното издание на любимата ви рубрика "Спечели с MySound.bg" завърши.

То бе по предложение на нашите приятели от Sofia Live Club, по чиято покана пристига големият Пол Гилбърт (Paul Gilbert).

Уникалният китарист ще свири от 20.00 ч. на 1 април.

Двама късметлии се сдобиха с безплатен пропуск за концерта. Техните имена бяха изтеглени на принципа на томболата в редакцията сред всички, дали верен и навременен отговор на въпроса:

От коя известна американска група тръгва кариерата на Пол Гилбърт?

Правилното е: Racer X.

Честито на Ангел Михайлов и Велин Крумов!
 
Пол Брандън Гилбърт ще разходи за пореден път българските си почитателите из своето солово творчество, но за първи път ще изсвири някои парчета от актуалния си албум - "Vibrato", заедно с Kelly LeMieux (бас) и Ейми Гилбърт (кийборди).

За турнето през 2013 корифеят си пожелава много енергия, много чист звук, позитивни емоции. Всичко това заедно, плюс, разбира се, уникална връзка с публиката всяка вечер. Както и възможно най-добрите китарни изпълнения, на които  е способен. "Обожавам българските женски хорове. Изпълненията на ансамбъл Филип Кутев са толкова красиви и емоционални... едни от най-красивите музикални изпълнения на света. Това е нивото, което гоня!", признава Гилбърт в интервю на Златна Костова за БТА.

Идеалът на Пол за музикална група е ... Битълс (The Beatles)! Поставя ги на върха на собствената си класация, защото това, според него, е бандата, на която публиката знае имената на всичките изпълнители. "Кой е барабанистът на Битълс? – всеки ще ти каже – Ринго Стар", казва Пол Гилбърт - "А кой е барабанистът на Бионсе? Хм? Ето, страхотна певица, обаче не е бандата! За мен истинската музикална формация е тази, в която всечки членове са равностойни. Дори в моите солови албуми останалите инструменти са истински важни за мен. Искам и барабаните, и басът, и клавишните, и хармонията да да са на ниво, а не просто яка китара, а там, за фон, някой я поддържа. Искам всички да са равностойна част от цялата звукова картина. Битълс ми харесва още и поради факта, че всички членове в групата и свирят, и пеят. Е, аз свиря по-тежка музика, но мисля, че музикалните ми корени идват точно оттам", допълва повелителят на струните.

От платинени продажби на дисковете си и успехи в класациите като един от основателите на MR.Big, до удивляване на китарните общности с нови нива на уникална китарна техника с едни от пионерите в бързия китарен рок - Racer X, до експерименти с пънк, поп, класическа музика, блус, джаз и прогресив инструментални стилове в соловата си кариера, звездата на Пол грее със собствена светина в пренаселения от жици свят на рока. Неслучайно музикантът свири в разпродадени арени  - от Япония до Джакарта.

Още на 18, Гилбърт се превръща в най-младия преподавател в Hollywood's Guitar Institute Оf Technology в Минесота, и въпреки заетостта си, преподава там, както и в онлайн училището Rock Guitar School For Artist Works. Артистът е носител на титлата "хонорис кауза" в японския филиал на Hollywood's Guitar Institute Оf Technology.

Неуморим и творчески настроен, маестрото намира време да пише, да споделя тънкости и новости от музикалния свят в редица списания по цял свят.

Специално интервю на за радио ЗиРок - тук:
http://zrockbg.com/novini/intervu-s-pol-gilbyrt-6921/
 
"Спечели с MySound.bg" ще продължи скоро.  

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички