Квартет Славей пее в Студио 5 довечера


Квартет Славей пее в Студио 5 довечера

8145

Афишът на столичния клуб Студио 5 отеснява за родните изпълнители.

Затова неговата управа се нагърбва с организиране на две изяви в рамките на една вечер.

Така днес между 19 часа и полунощ в светлината на прожекторите ще се появят квартет Славей и формацията Пампор (Pamрor).  

Именитите български народни певици ще се представят с програма, предвидена за европейското им турне.

Лиляна Галевска (мецосопран), Светла Караджова (сопран), Марияна Павлова (контраалт) и Кристина Карамфилова (сопран) обещават да покажат за пореден път, че традициите на българския фолклор са вечно живи.

Квартет Славей е основан през 1991 от покойната вече Надка Караджова – един от космическите гласове на българската фолклорна песен. Не е случаен и изборът на име. От една страна славеят е свързан с народната традиция като всепризнат певец на любовта, от другата са превъзходната вокална техника и възхитителни гласове на четирите фолклорни изпълнителки. Изключително популярен по света, квартетът се е превърнал във визитка на България и Музей на българската култура, както често е наричан.

В различните си формации през годините (първоначален състав - Надка Караджова, дъщеря й Светла, Стоянка Лалова и Лиляна Галевска), формацията има над 1 200 концертни изяви. Спетите гласове и виртуозната техника жънат успехи в концертните зали и сърцата на публиката в Япония, САЩ, Великобритания, Франция, Белгия, Холандия, Аржентина, Бразилия, Уругвай, Сирия, Судан, Израел, Китай, Монголия, Южна Корея, Виетнам, Йордания, Турция, Ливан, Италия, Индия, Исландия, Германия, Австрия, Гърция, Босна и Херцеговина, Чехия и много други.

Съюзът на музикалните и танцови дейци присъди на певиците приза "Сребърна лира" по повод 10-годишнината на квартета.

Концертът на Пампор започва в 22 часа.

Групата е в състав: Атанас Хаджиев – вокал, кларнет, саксофон, Стефан Владимиров – вокал, саксофон, Сандо Сандов – вокал, акордеон, Васил Хаджигрудев – бас, Мартин Марков – клавишни, Mr. Brown Sugar – барабани.

Те ще забъркат на сцената невероятен музикален каламбур. Групата твори в областта на фюжъна, като обединява елементи от различни стилове – фънк, джаз, фолклор, латино, танго… Стремежът на музикантите е да създават красива музика, с която да се доближат максимално до публиката. "Надяваме се с нашите идеи да докоснем хората и да ги накараме да се забавляват истински", споделят момчетата.

Съставът взе участие в конкурса за най-добри български фюжън групи София Фюжън Рали (Sofia Fusion Rally).

Билети и за двете изяви - на на касата в Студио 5, Билетен център, НДК, и онлайн на:

www.eventim.bg

www.ticketsbg.com

www.ticketstream.bg

www.ticketpro.bg

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички