Интуитивно музициране в новия албум на Мирян Колев, представя го в "Топлоцентрала" на 9 октомври
В ритъма на суинга с The Oldie Goldies. Формацията представя първия си албум "Happy Feet" на живо
Азиатски октомври за "Аларма Пънк Джаз". Очакваме доайена на японския авангарден джаз Масахико Сато и монголско-френско-българското фолк-рок трио Violons Barbares
Никос Вертис разпродаде за трети път най-голямата зала в София
Концерт с вълшебната музика от филмите на Disney
Първият концерт на Café del Mundo у нас е разпродаден
Легендарната група Rage на 40. Вестфалски пауър метъл в столичния клуб "При Черепите"
Актуалните британски пост-пънкари  Squid ще ударят в столичния клуб Pave
Димитър Аргиров и Соня Чакърова с нов албум и концерт на 5 октомври. Песенни следи
Световната поп оперна сензация Il Divo пристига за концерти в Пловдив и Варна
Оркестър Камчия, TDK и Evitceles представят България на престижния сръбски фестивал Changeover
Богата музикална програма в "Топлоцентрала" през октомври

Кълийс за десерт на Amsterdam Dance Event 2010


Кълийс за десерт на Amsterdam Dance Event 2010

6450

Истински вокал ще украси иначе запазения предимно за диджеи афиш на фестивала Amsterdam Dance Event (ADE) 2010.

Шармантната Кълийс (Kelis) - разделена поравно между поп и ар-ен-би саунда и електронното звучене, от друга, ще се изяви в последната вечер на събитието - 23 октомври.

Клубът домакин е в в южната част на холандската столица и носи възможно най-подходящото заглавие: “Парадиско”.
 
Изпълнението на Кълийс ще започне точно в 20 часа. Разбира се, ще бъде представен последният й албум - “Flesh Тone”.

Именно този диск е крайъгълен камък в кариерата на певицата. Излязъл рано тази година с помощта на топпродуценти като Давид Гета (David Guetta) и Уил Ай Ем (Will.I.Am) от Блек Айд Пийс (Black Eyed Peas) Блек Айд Пийс), той освен като музика, е съпроводен със страхотен нов стайлинг и визия на изпълнителката."Струва ми се, ча така приличам на някакво животно - на нещо средно между хъски и вълк, ха-ха-ха. Но от това самочувствието ми не пада, напротив. Една време мама ми казваше: "Всичко е хаос на 20 години, жената на 30 е най-красива, най-умна и най-секси. Едва сега проучявам колко е била права", признава изпълнителката.Парчетата в новия й албум са силно повлияни от електрониката, а текстовете им само привидно са любовни. Всъщност, всички те по един или друг начин са вдъхновени и посветени да нейното дете, което се появява малко преди премиерата на проукцията.

Не че Кълийс не е имала взимане-даване с електрониката и преди "Flesh Tone", влизайки в топла връзка с Круукърс (The Crookers), Richard X и Бени Бенаси (Benny Benassi). Но след новия й албум всичко като че ли е по–изчистено и ясно в музикално отношение. Така че желаещите да чуят на живо парчета като “Acapella”, “4th Of July” и “Spaceship”, да яхват самолети и вeртолети и да поемат към Северна Европа.

Няма съмнение в едно - да си на ръка разстояние от Кълийс в този отрязък от кариерата й, при това в Амстердам - на най–големия клубен фестивал в света, е вълнуващо преживяване.

"Кръвта й реагира страхотно на луупове и бийтове", хвали я Тимо Маас (Timo Maas), чието парче "Help Me" (от диска "Loud" 2002) Кълийс обагри с характерната си бленда.

"Много обичам да се хвърлям от една страна на друга, да експериментирам. Музиката е като кулинарията - можеш да сготвиш чудеса, стига да знаеш как", признава вокалистката.

Въпреки че е от хората, които пеят за млечни шейкове, без да имат предвид точно напитката, тя е страстен и талантлив готвач: има книга с рецепти, които са предимно леки аламинути.

"Измислих неща, за които не трябва да стоиш по цял ден в кухнята, за да приготвиш накрая едно-единствено ястие. Моите са лесни, прости и вкусни", пояснява бившата на рапъра Нас (Nas).

Още за Кълийс на ADE - тук:

http://www.amsterdam-dance-event.nl/program/kelis

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички