Легендите на индъстриъл рока Health с нов албум на десант в София
Премиери и дебюти във финалния концерт за сезона на Оркестъра за народна музика на БНР
Фестивалът "Франкофоли" се завръща на Гребната база в Пловдив
Всепомитащата машина Mеgadeth: Tornado Оf Souls на столичния колодрум
Заветното "Да"! Mario Biondi омагьоса Пловдив, да се готви Варна
Над 60 артисти от Стара Загора в афиша на "Джаз в цялата страна"
Новозеландецът Дилейни Дейвидсън с извънреден концерт в София и още изненади от "Аларма Пънк Джаз"
Музиканти и певци от ансамбъл Тракия ще открият за Eivør
Atmosphere, DJ Shadow, Dub FX, Kovacs, Selah Sue и Bulgarian Cartrader пристигат за Sofia Live Festival 2024
Даниел Верстапен пресъздаде българската народна песен "Рада" с гласа на Нина Николина
Кольо Гилъна на 60! Празнува с концерт и автобиографията "Извън Контрол"
Криминалната метъл бригада Brujeria атакува "Маймунарника". Summer Massacre Svinshtina ще представи и нашите Piranha и Goliath

Ласло Фьолдеш - Хобо на 77! Всенародни блус увеселения с Плешивото куче и Ивайло Кицов по програма "Христо Ботев" на БНР тази събота


Ласло Фьолдеш - Хобо на 77! Всенародни блус увеселения с Плешивото куче и Ивайло Кицов по програма "Христо Ботев" на БНР тази събота

2641

Пътешествието на Плешивото куче продължава с поредния епизод на меломанското предаване в ефира на програма "Христо Ботев" по БНР.  

Ласло Фьолдеш - Хобо на 77! Честит рожден ден на многоликия творец и изпълнител – главен идеен двигател на Хобо Блус бенд поет, театрален актьор, заклет индивидуалист и гуру на европейския блус, чиято муза все така отказва да напусне будапещенския квартал "Кобанья" и дома на правечния блус. Ласло, който изпревари Перестройката с вяра, стихове и блус близо 10 години преди Източна Европа да започне да изписва думата "гласност" с главна буква... Чрез филма на Дьорд Сомяш "Kopaszkutya", бардът има голяма заслуга за името на радиоефирните образ и подобие на предаването "Плешивото куче". Затова Плешивото куче го играе домакин и полива "Плешивото куче". Като на собствения си рожден ден!
Лев Лешченко: 5 декади вихрен романс с руската и съветската песенни традиции - от дебюта с първата си дългосвиреща тава, издадена от гиганта “Мелодия” през 1971 година, до последния му компактдиск с авторски материал "Создан для тебя" (2018).
Свети Валентин срещу Трифон Зарезан в любовно-наливни песни и поеми на Владимир Висоцки и Виолон Бабар. Плешивото куче също взима отношение: бау!

•14 февруари може да е световният празник на любовта, но ние на Балканите, както винаги, имаме собствено мнение. И понеже не всички са длъжни да се обичат, пък и много рядко любовта е щастливо състояние, по тези географски ширини сме си изобретили алтернативен начин на празнуване вместо раздаването на валентинки - разхождаме чар с изпитаното старо задружно напиване. Плешивото куче обаче поравно обича и романтиката, и качествени питиета, затова е нагласило плейлиста като и за двете. 

"Плешивото куче" се излъчва по програма "Христо Ботев" (92.9 FM) по БНР с автор и водещ Ивайло Кицов всяка събота между 16.00 и 17.00 часа. 

Снимка: magyarhirlap.hu

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички