В ритъма на суинга с The Oldie Goldies. Формацията представя първия си албум "Happy Feet" на живо
Азиатски октомври за "Аларма Пънк Джаз". Очакваме доайена на японския авангарден джаз Масахико Сато и монголско-френско-българското фолк-рок трио Violons Barbares
Никос Вертис разпродаде за трети път най-голямата зала в София
Концерт с вълшебната музика от филмите на Disney
Първият концерт на Café del Mundo у нас е разпродаден
Легендарната група Rage на 40. Вестфалски пауър метъл в столичния клуб "При Черепите"
Актуалните британски пост-пънкари  Squid ще ударят в столичния клуб Pave
Димитър Аргиров и Соня Чакърова с нов албум и концерт на 5 октомври. Песенни следи
Световната поп оперна сензация Il Divo пристига за концерти в Пловдив и Варна
Оркестър Камчия, TDK и Evitceles представят България на престижния сръбски фестивал Changeover
Богата музикална програма в "Топлоцентрала" през октомври
Съвместен десант на Contortion, Carved Memories и Melinoë у нас: Unravelling Europe - United In Metal

Легендарните италиански рокаджии Pooн с концерт в България


Легендарните италиански рокаджии Pooн с концерт в България

4571

Най-известната за всички времена италианска рок група - Пух (Pooh), пристига за концерт в България по покана на "Кантус фирмус".

Събитието ще се състои в зала 1 на НДК от 20.00 ч. на 28 октомври.

Нашата страна е една от малкото след САЩ и Канада, включена от именития бенд извън турнето му Италия. Гостите ще представят новия си албум "Dove Comincia Il Sole" ("Където слънцето изгрява") предимно в родината си. У нас ще изпълнят и едни от най-популярните си хитове в съпровод на музикантите от Класик FM М-Тел оркестър - 32-години след предишната си изява в България. 30 ще бъдат музикантите от оркестъра, които ще излязат на сцената с гостите, които ще свирят под акомпанимента на симфоничен оркестър от дълго време насам.

"За нас ще бъде истинско удоволствие да свирим пред българска публика. Очакваме концерта с нетърпение. Пазим страхотни спомени от предишното си посещение в България преди 32 години. Със сигурност всичко много се е променило. Ще дойдем два дни по-рано заради репетициите с Класик FM М-Тел оркестър и се надяваме да имаме възможност да разгледаме София. Поздравяваме българската публика. Ще ви очакваме на 28 октомври в зала 1 на НДК!" - с тези думи рокаджиите приветстваха българските си фенове.

Италиански граждани масово поръчват билети за предстоящия концерт на сънародниците си в България, съобщиха организаторите.

Пух не само че обявиха издаването на нов албум тази година, но и стартираха поредното суперуспешно турне. Дискът им  предизвика тотален фурор сред меломаните и поради факта, че в него бе поканен за гост барабанист легендарният Стив Фероне, чието име се свързва с това на Би Джийс, Тина Търнър, Джордж Майкъл (George Michael) и много други световни величия от поп, рок и джаз направленията. Титулното за проекта парче -  "Dove Comincia Il Sole", сe превърна в тотален хит не само на Ботуша, но и в много европейски държави.

Днес групата е в състав: Доди Баталя, Ред Kанциан и Роби Факинети

Сред най-популярните песни на формацията са: "Uomini Soli", "Noi Due Del Mondo e Nel Anima", "Piccola Ketty", "Se Nasco Un Altra Volta", "Noi Con Voi", "Pensiero", "Rotolando Respirando", "La Grande Fiesta" и много други – всички от които са платинени хитове!

Група Пух е сформирана през 1966. В настоящия състав е от 1971 дo 2010, когато барабанистът Стефано Д’Орацио напуска с желанието да се усамоти и да продължи да обикаля света, но от другата страна на прожекторите. "Чувствам се най-щастливия човек, получих толкова много любов и признание от феновете ни, а решението ми да спра до тук не е каприз, а чисто и просто желание за усамотение и това да погледна света не като суперзвездата от Пух, а като човек, който обича живота и пътешествията", това бяха заключителните думи на Стефано на специална пресконференция в Милано през 2010.

За повече от 4 декади на сцената бандата се превърна в национална икона на Италия. Музикантите имат над 49 студийни албума и над 330 хита, изнесли id над 3 5000 концерта, могат да се похвалят с продажби на 23 000 000 копия от проектите си, а отделно - на 20 000 000 сингъла. Формацията е удостоена с над 50 награди в различни категории, реализирала е 15 златни и 44 платинени албума. Предвид постоянния й състав и множеството му съвместни аудио и лайв продукции, Пух са вписани в книгата на рекордите "Гинес".

Групарите създават уникалния албум "Pasifal" през 1973, който е ненадминат и до днес по продажби поради факта, че от момента на издаването му само за 10 дни са продадени копия с тираж от 400 000 екземпляра. (Предишният рекорд за такъв период от време е 100 000 копия.) С това постижение италианците променят мащабите на европейската рок музика. Членовете на състава са носители и на най-престижния орден в родната им страна - "Рицари на Република Италия", за принос в популяризиране името на нацията чрез своята дейност.

Пух са автори на на химна на Националния отбор по футбол на Италия - "Noi Cin Voi", който бива изпълняван на всяка среща на "адзурите" след Националния химн на Италия. Музикантите неслучайно са наречени "втория национален флаг на Италия".

Като истински "аристократи" членовете на групата са единствените музиканти от Ботуша с частен самолет и собствен замък. Той е разположен на 100 декара в една от най-високите части на италианските Алпи, на територията му свободно тича стадо от 20 расови коне. Това е и мястото, където през последните години рокаджиите черпят вдъхновение и записват своята музика.

"Този замък е единственото място, на което се чувстваме изцяло самите себе си. Той е напълно изолиран от света, няма дори интернет, нито телевизия. Единствената ни връзка с него са мобилните ни телефони. Няма нищо по-красиво и вдъхновяващо да наблюдаваш девствената природа наоколо. Именно тук се ражда идеята и за най-новия хит – "Dove Comincia Il Sole", в чието видео може да се види и замъкът.

Билети за концерта в зала 1 на НДК могат да бъдат закупени на цени от 40 до 60 лева в Билетен център, НДК, и онлайн на страницата на ticketsbg.com.

"Кантус Фирмус" АД е сред водещите български фирми, които се занимават с организиране на концерти и концертни пътувания с български и гостуващи артисти и състави. Тя съществува от 1995 първоначално като част от "Класик FM радио". Сред успешните проекти на "Кантус фирмус" са "Европейският музикален фестивал", "София Джаз Пик", Международният конкурс за диригенти "Генадий Рождественски", "Концертмайсторите" и Класик FM М-тел оркестър – три пъти носител на най-престижната музикална награда в България - "Кристална лира".

От тази година, съвместно с фондация "Америка за България", "Кантус фирмус" стартира цикъла от концерти "Музиката на Америка".

Още - на:

http://cantusfirmusbg.com.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички