Лили Иванова и Нора пеят благотворително


Лили Иванова и Нора пеят благотворително

4962

Примата на българската естрада - Лили Иванова, Нора (на снимката) със своята група, Аудиовижън, вокален състав Нова музика, детско вокално студио Румина и много други артисти ще участват в благотворителен концерт в подкрепа на малкия Иван Василев.

Изявата, чието мото e "Когато мечтата е да оздравееш", ще се състои в атракцион Калоянова крепост във Велико Търново от 19 часа довечера.     

Организатор е народно читалище "Седми юли 2008" в града.

От момента на раждането на Иван, в лечението му са инвестирани над 1 300 000 лв. Има 7 трансплантации на стволови клетки, но за съжаление възрастта, в която навлиза, не позволява тези интервенции да продължат. Необходими са пари за лечението му, за медикаменти и рехабилитация.

На пръв поглед ситуацията, в която е изпаднал малкият Иванчо, не изглежда по-различна от тази на останалите деца, страдащи от същата болест. Лекарска грешка, 10 минути, които приковават детето на инвалидна количка. "Иванчо е едно малко ангелче", казва за сина си доктор Любомир Василев, който е представител на руската клиника "Нейровита" за Румъния и България. През 2003 година Иван Василев бе първото дете от България, което започна лечение в Москва по програмата „Високи клетъчни технологии на Руската федерация”. Около личната драма на единствената си рожба доктор Василев получава предложение от професор Бруховедски да работи за него. До момента търновският медик е помогнал на близо 200 души от България да се лекуват в Москва, сред които е и Вера Кочовска. Доктор Василев официално е представител за Румъния от януари 2010. Засега има петима румънци, одобрени за лечение, и един кандидат в етап на проучване. Стартовият курс за лечение в Москва струва между 18 000 И 25 000 долара, обясни Любомир Василев. В тези пари влизат изследвания, пълен престой с придружител, точна диагностика, събиране, обработка и съхранение на стволови клетки и една-две имплантации. Българската държава досега е финансирала лечение на деца с парализа само чрез „Българската Коледа” и Фонда за социално подпомагане, който предоставя в най-добрия случай самолетни билети. Фондът за лечение на деца в чужбина на практика не действа и не дава пари. Така че всеки се оправя както може, обяснява доктор Василев.

Нейровита” използва лицензирана технология за събиране, обработка и имплантиране в мозъчната материя на придобити от пациента стволови клетки. Клиниката си сътрудничи с всички водещи капацитети в света на високите клетъчни технологии. Доктор Василев притежава генерално пълномощно и от Центъра за възстановителна медицина с генерален директор професор Жаров, също именит руски учен. В тази клиника се използва биоматериал, придобит от пъпната кръв при новородени. С тази технология центърът е получил официално разрешение от руските власти за лечение в тясно сътрудничество с водещата банка на Руската федерация за съхранение и обработка на стволови клетки. До момента се извършва лицензирано лечение на невродегенеративни заболявания, като Паркинсонова болест и болестта на Алцхаймер, които конвенционалната медицина лекува чрез екзогенно вкарвани отвън в организма на биологично активни вещества.

Получени са добри резултати и при експерименталното лечение на редица други заболявания на нервната система като инсулт, травма на гръбначен мозък, множествена склероза, шизофрения, които сега се анализират в Министерството на здравеопазването на Руската федерация, пояснява доктор Любомир Василев.

"Може да звучи нескромно, но отговарям и за двете клиники, и пациентите подлежат на предварителен преглед при мен за оформяне на медицинско досие преди минаване на клиничен съвет в Москва, а сега имам ангажимент с професор Бруховедски и за Румъния", посочи още търновският медик. От няколко месеца доктор Василев подготвя документите и на дете от Великобритания.

Той успя да спаси живота на 8-годишния Николай Банков от Граф Игнатиево, който през лятото на 2008 пада в басейн, а след това изпадна в 25-дневна кома.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички