Лили Иванова в очите на Асен Гаргов след малко


Лили Иванова в очите на Асен Гаргов след малко

9608

В новия епизод на „Опасно близо зрителите ще научат повече за творческите тандеми на певицата през годините.

Осмата част от поредицата ще е в ефир от 16 часа по "bTV" днес.

Магията, споила поезията на Дамян Дамянов и гласа на Лили в уникална симбиоза, и петнайсетгодишният й професионален и житейски път с музиканта Асен Гаргов са само част от акцентите в епизода. Те са преплетени с прелюбопитни бекстейдж кадри от подготовката на звездата за грандиозните й концерти в зала 1 на НДК през ноември миналата година.

Защо успешното творческо трио на Тончо Русев, Дамян Дамянов и певицата престава да съществува и какво слага край на приятелството между нея и изтъкнатия композитор, ще разкаже от своя гледна точка съпругата на Дамян ДамяновНадежда Захариева.

Дамян беше написал едно стихотворение–реквием, че това приятелство не може да загине. Макар че то не оцеля... Но независимо от всичко – в десетките им общи песни си остава живо, не може да се заличи”, емоционално споделя тя.

Как един сън е провокирал написването на песента „Нарисувай ми, художнико, сълза!” също е сред откровенията на поетесата в серията.

Зрителите ще разберат също кой запознава Асен Гаргов с вече утвърдената певица и как с течение на времето професионалното им партньорство прераства в нещо повече – от личните спомени на музиканта.

„Най-нормалното нещо е един емоционален човек да се влюби. В това няма нищо лошо. Защото влюбеният човек прави всичко с вдъхновение”, коментира Надежда Захариева сърдечните тръпки на звездата.

От филма на Милена Будинова можете да разберете още каква е причината композиторът Александър Кипров да прави по 20 корекции на една и съща песен само за три седмици, с усмивка ще сподели самият той.
 
И още: за Лили като музикален посланик на България пред света - през погледа на бизнесмена и продуцент Стефан Зашев, а и за историята на една обрана градина с момини сълзи, бистрят кадрите.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички