Loop Elevation: Звездите от втората вечер ще пеят у нас все пак!


Loop Elevation: Звездите от втората вечер ще пеят у нас все пак!

1640

Организаторите на Loop Elevation 2011 обещаха да направят всичко, което е по силите им, за да може българската публика да види звездите, които трябваше да се изявят във втората вечер на фестивала в Разлог на 25 юни. Но не накуп - фестивално, а поотделно. 

Както MySound.bg извести, тя беше отменена поради лоши метеорологични условия същия ден. 

 

На специалната пресконференция днес в 14.00 часа, организаторите обаче не бяха съвсем подготвени да отговорят на всички въпроси на журналистите относно отмяната на втората вечер на събитието и неговата организация.

Все пак станаха ясни няколко неща.

Тези, които са закупили двудневни билети, могат да си възстановят сумата на 50% срещу представен билет и касова бележка или платежно нареждане. (Друг е въпросът, че от организацията заявиха, че тези, които са закупили билет за 24 юни, могат да си възстановят сумата на 100%, само ако не са използвали билета си и отново срещу билет и касова бележка или платежно нареждане.)

Тези, които са закупили билет за 25 юни, могат да възстановят сумата за него на 100% срещу билет и касова бележка или платежно нареждане.

Тези, които са закупили Елева (билет за храна и напитки), също могат да си получат парите, но само срещу касова бележка или платежно нареждане.

Това може да стане само и единствено в софийските офиси на Eventim и Ticketstream  в периода между 4 юли и 31 юли.

Eventeim: улица "Доспат" 43, етаж 1. телефон: +359 2 961 53 70.

Още - на:

www.eventim.bg

Ticketstream: улица "Николай Хайтов" №2, вход A, eт. 7, ап. 13, + 359 2 989 71 91

Още - на:

www.ticketstream.bg


Ако пропускът е купен от Bgbileti.com, виж сайта им или се обади на (+359) 2 9 44 03 21 за повече информация.

Пропуските, купени от Ticketpro, Elevation.bg, както и фестивалната валута Елева (талони за напитки и храна), ще бъдат приемани за същия период срещу касова бележка или платежно нареждане на адрес, който ще бъде обявен утре, 28 юни.

Повече информация как да получите парите си обратно, може да прочетете на сайта на феста: http://www.elevation.bg/bg/news

На пресконференцията не стана ясно дали лагеруващите, които са заплатили за къмпинг, ще получат обратно парите си, както и тези, които заплатиха за двудневен паркинг. От организаторите се оправдаха с факта, че голяма част от хората са останали в импровизирания къмпинг и втората вечер, което беше далеч от истината. Вярно, имаше хора на палатки, но те се бяха преместили в центъра на Разлог, около едно езеро, тъй като вятърът на поляната до феста беше наистина много силен.

Настана наистина разгорещен спор относно какво да правят тези, които нямат касови бележки - билетите, получени по куриер, например. Организаторите са позоваха на закона – нямало как да върнат парите без платежен документ.

Аз лично се наредях за Елева, а момичето, което ми даде малките цветни бележцици, дори нямаше касов апарат пред себе си. Да, моя е отговорността да поискам касова бележка, но дори да я бях взела, можех ли да предположа, че ще трябва да я пазя, защото може да ми се наложи да ги върна? Организаторите се извиниха с твърдението, че сега всеки може да си разпечата такива талони. Но по тази логика, феновете можеше да си разпечатат такива талончета и за втория ден. Не би ли трябвало организаторите да помислят точно срещу фалшифицирането на тези талони още от самото начало и да не го използват в своя полза после.

Сред недоволните с право журналисти започна да се споменава Агенцията за защита правата на потребителите, която сигурно ще се намеси в случая. Организаторите успокоиха феновете, че ще направят всичко възможно в най-скоро време отново да доведат всички групи, които българската публика не успя да чуе на фестивала. 

Официалната информация е, че на събитието е имало около 11 хиляди продадени билета и около 13 хиляди посетители. Организаторите запазиха в тайна за колко пари е бил застрахован фестивалът. Тази информация да конфиденциална, заявиха те.

На въпроса защо не са имали резервен план за подобен случай, отговорът бе, че няма как да се излезе с резервен план за 5 часа. Фронтменът на група Остава, Свилен Ноев, се обяви в подкрепа на организаторите. Той изрази недоволство от това, че медиите не обръщат внимание на българските групи и заяви, че това е един от най-добрите фестивали, на които е участвал. Само че той може би не знаеше, че в 13.00 часа, когато трябваше да е официалното начало, от пресцентъра беше разпространена информация, че ще има закъснение с 2 часа на всички групи. Което означава, че изявата трябваше да започне в 15.00 часа. Това отново не се оказа истина, защото българските банди започнаха да свирят в 14.00 ч, а голяма част от хората, които бяха дошли да ги видят, прекараха по-голямата част от времето си на входа - на опашката за влизане.

Въпреки недо(из)мислената организация, трябва да бъдат споменати хората, които наистина си свършиха работата, а именно - продуцентът Борислав Миланов, успял да докара всички тези имена на фестивала. И те да бъдат наистина тук, в България. Другото е малшанс.

Остана обаче надежда условията за среща на българската публика със звездните гости да са по-благоприятни следващия път.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички