Любен от Музикална академия става водещ


Любен от Музикална академия става водещ

4249

Любен Христов, познат още като Любен от "Музикална академия" по TV7, сменя аплоато и  влиза в ролята на водещ.

Shock! е новото предаване в ефира URBN (www.urbn.bg). То ще запази линията на медията да отразява културния живот на столицата, но този път през погледа на подрастващите. Във всеки епизод Любо ще показва контраста между различните избори, които младите правят - от това каква музика слушат, през местата, на които се събират, и темите, които ги вълнуват. Пилотното предаване е посветено на музиката - един от основните елементи, формиращи младите хора. В предаването ще се види ясната разлика между чалга поколението, от една страна, и джаз и соул феновете, от друга.

Shock! e второто авторско предаване в URBN. Стартиралото на 16 септември URBN Culture за кратко време се превърна във феномен, а всеки епизод се гледа от над 120 000 души, според комбинирания рейтинг от URBN.bg, URBN Play, Blizoo TV и YouTube.

Shock! се излъчва всеки петък, събота и неделя от 20.00 ч. по URBN, както и в http://play.urbn.me. Старт: 1 ноември.

Любен Христов е роден в София на 19 юни 1985.

Той е четвърто поколение музикант в семейство на доказани в бранша професионалисти от Бургас, Добруджа и Варна. Любо си спомня как в най-ранна възраст дядо му е нареждал томове от книги на стола, за да стига до клавишите на пианото. На 5 години напуска България със семейството си - неговите родители и малката му сестра, за да се премести в Тенерифе (Канарски острови, Испания), където майка му и баща му се изявяват като цигулари. На 14 си купува първата електрическа китара, след като решава, че уроците по солфеж и пиано не са по вкуса му, и иска да последва своите тийн идоли (Металика) и да започне да свири в рок банда. На 15 се завръща в София, където живее и до днес. Основава поредица метъл проекти през годините, с които издава 2 албума, 2 видео клипа и осъществява безброй концерти в страната и чужбина, даже на 20-годишна възраст пътува до Сан Франциско (САЩ), където живее и работи 6 месеца, обогатявайки по този начин музикалните си култура и влияния. Следва тъмен период в живота му, след като през 2006, разочарован от липсата на интерес на българската публика към продуктите, с които той и съмишлениците му се представят, напуска сцената и музиката и се захваща с нелегален бизнес. През 2011, след 5-годишна пауза, той се чувства прероден, по своите думи, и със съвсем нови влияния се захваща отново с групи, композиране, продуциране и изпълнения на живо.

Любен мечтае да окаже влияние на българската "мейнстрийм" сцена, дотук е работил с не една или две родни звезди, и се надява, че популярността му тепърва ще расте благодарение на труда, който полага.

Страстта на Любен извън музиката са татуировките. Той ги определя като свой личен "Спасител". От страст, те се превръщат и в негова професия, благодарение на която преодолява трудния преход от бившата си нелегална дейност към навлизането в шоубизнеса.

Днес Любо вярва в доброто, любовта и усърдието - сам определя хората, разчитащи само на късмет, като "слаби, лоши влияния", стреми се да е земен и никога не си позволява да забрави от къде е тръгнал и през какво е минал.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички