Людмил Ангелов и вокалистката на световноизвестните Gotan Project Кристина Вилалонга с първи съвместен концерт в София и Париж


Людмил Ангелов и вокалистката на световноизвестните Gotan Project Кристина Вилалонга с първи съвместен концерт в София и Париж

1860

Един от най-популярните български пианисти Людмил Ангелов, познатата като гласът на покорилата световните сцени от близкото минало група Gotan Project - Кристина Вилалонга, и виртуозният бандонеонист Виктор Вилена ще потопят публиката в Sofia Live Club в магията на тангото от 20.00 ч. този понеделник, 19 декември.

Трима изключителни световни музиканти се събират в съвместен проект "Танго вечери", който ще ги срещне на клубните сцени освен в България и във Франция на 30 ноември, в култовия джаз клуб във френската столица  – Sunset Sunside.

Продуцент на проекта е Българският културен институт в Париж, а партньор и съорганизатор за БългарияSofia Live Club.

След като преди няколко години прекратиха концертните си изяви, Gotan Project -  групата, заради която светът отново откри чара на аржентинското танго, смесено със съвременен електро саунд, гласът на бандата, певицата и композитор Кристина Вилалонга продължава своя собствен артистичен път. Пише филмова музика, композира и представя по клубните сцени в Европа собствен и класически танго репертоар.   Дуетите ѝ с добре познатия в Европа бандонеонист – аржентинецът Виктор Вилена, когото "Ню Йорк Таймс" нарича "маестро на бандонеона, една вселена сам по себе си", са бутикови концерти, които двамата музиканти представят заедно в Европа и Америка.  

В проекта "Танго вечери" за първи път дуото ще свири заедно с Людмил Ангелов, един от най-добрите съвременни изпълнители на Шопен на световните сцени, но и създател на квинтета 5/4 Tango, който изпълнява музиката на гениалния бандонеонист и композитор Астор Пиацола.

Билети за концерта може да намерите в мрежата на Eventim и партньорските каси на цена от 30 лв. На място цената ще е 40 лв.

Врати: 19.00 ч.
 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички