Магията на акустичния блус - в почит на Робърт Джонсън


Магията на акустичния блус - в почит на Робърт Джонсън

5171

Изключителен концерт за ценителите на акустичния блус предстои в Karabas Barabas, София, от 20.00 часа довечера.

Обикновеното участие обаче се превръща направо в събитие, тъй като първият от тандема Guitar Nick/Blue Al се подвизава в САЩ от близо 10 години. А изявата довечера ще бъде съвсем, ама съвсем импровизирана и ще се случи от и заради любовта на двамата към вечния стил от Мисисипи.

Какво да очакват феновете на бистрата акустика, "спрегната" на 12 такта и 3 акорда, на струни и хармоника?

Класики от репертоара на митичния блусмен Робърт Джонсън, в реверанс на когото дуото издаде албума "Tribute To Robert Johnson" в България през 2003 година, непосредствено преди Танев да замине за родината на блуса. Три пиеси от него бяха излъчени (при това неколкократно) в ефира на Америка, Дания, Германия и Испания две години по-късно.

Българските фенове с по-дълга памет ще си спомнят за евъргийни като "Love In Vain", "Ramblin’ On My Mind", "Walking Blues", "When You Got A Good Friend", в които Робърт за пръв път демонстрира техниката на уокинг бейса и ботълнека, и с които родните музиканти се представиха в България. Но освен тези парчета ще има и изненади в репетроара днес, научи MySound.bg от Танев.  

Всичко, което предлагат Гитар Ник (Николай Танев – класическа, 12-струнна и слайд китара, вокал) и Блу Ал (Александър Дончев - хармоника),  които имат в репертоара и авторски пиеси, е на принципа на импровизацията.   
 
Само в Karabas Barabas (улица "Поп Богомил" 23) довечера.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички