Мая Нешкова с уникална колекция от икони


Мая Нешкова с уникална колекция от икони

6048

Мая Нешкова показа своята уникална колекция от икони в шоуто „На кафе” по "Нова телевизия" тази сутрин.

Екипът на Гала гостува в дома на изпълнителката на хита „Честит рожден ден”, а по-късно певицата и семейството й се пренесоха в студиото на предаването. Две основни икони на Света Богородица пазят Мая Нешкова и близките й. Едната е поставена над входа от вътрешната страна на жилището й, а другата е над камината.

„Обичам всичките икони, всяка една ми носи нещо. Всичките излъчват енергия към нас и ги усещаме”, разкри певицата и допълни, че повечето от божите образи са семейни подаръци. Едната Богородица е дар от кума на естрадната любимка, който е административен директор на Храм-паметник „Александър Невски” и е със страхотна стойност. Иконата на Свети Йоан Кръстител е подарена за именния ден на дъщеря й Йоана. Мая я купила за нейната църква в Благоевград, но като занесла да я освети, отецът се обърнал и я подарил на момичето.

Иконите на Свети Димитър и Йоан Рилски също са подаръци. Образът на Света Петка пък е дар за 50-годишния юбилей на съпруга й – композиторът Кирил Икономов. Иконата на Свети Георги е правена от техни приятели специално за тях и също е подарък.

Мая Нешкова и Кирил Икономов гостуваха за пръв път в телевизионно шоу с децата си, които тази година завършват 7 клас и вече се готвят за кандидатстване в Националното музикално училище „Любомир Пипков”.

„18 години чаках децата си. Доскоро не знаеха, но вече знаят всички драми около тяхното идване на бял свят и за това колко желани са. Йоана е по-грижовна, по-отговорна, докато Весела е по-артистично нервна, тя е и компютърният гений вкъщи”, сподели с Гала певицата. Хобито на двете близначки са конете и във всеки свободен миг яздат пенсионирани полицейски коне в базата на семейния приятел Иво Иванов във Войняговци. Плюсът на тези жребци е, че могат да се яздат както на манеж, така и да се излезе с тях в планината.

Мая допълни, че имат още един приятел с ферма за коне в Свиленград, където също гостуват периодично. „Всяка от близначките си има там свой кон. Като отидем сутрин, нашият приятел взима децата и вечер ни ги връща. Киро също се качва отвреме навреме, но аз не – идеализирам ги отстрани, гледам да си запазя достойнството”, смее се Нешкова. За семейната идилия певицата е открила нова максима, която прилягала идеално на 32-годишния й брак: „Кога тръгва бракът – когато си простиш, че си се оженил. Ние много рано си простихме и това ни помогна да вървиме заедно”, категорична е изпълнителката. Тя самата издаде, че вкъщи се грижи за закуската и обяда на семейството, а вечерята е поверена в ръцете на композитора и неговата скара.  

В „На кафе” не бе подмината и най-актуалната тема около музикалния тандем – отвореното писмо до Бойко Борисов, което беше представено в понеделник. Кирил Икономов заяви, че „обикновен служител в Министерството на културата побърза в новините след това да отклони нещата, като излъга колко трудно било да се събират тия пари, как не било работа на държавата”.

Председателят на Управителния съвет на ЕАЗИПА (Европейска агенция за защита на изпълнителски продуцентски и авторски права) подчерта, че 14 организации го подкрепят в искането за изпълняване на закона за авторско право по чл. 26 (събиране на такси от вносителите на черна техника) и чл. 58 (събиране на такси от обществени заведения и превозни средства). Икономов каза още, че копие от писмото до премиера вече е изпратено и в Европейския съюз. „Когато президентът и министър-председателят ходят на посещение в чужбина, те не носят на гърба си картофи, боб и леща, за да покажат в България какво има.

Единственото нещо, което носят, е културата ни. А културата е изхвърлена на боклука. И е крайно време държавата да поиска прошка от всички интелектуалци”, категоричен е Кирил Икономов.

На финала Мая Нешкова сподели творческите си планове за тази година. През есента на 2010 тя ще представи мюзикъла на съпруга си „Шехеразада”, в който заедно с нея на сцената ще гостуват световноизвестни звезди.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички