Мария Илиева, която излъчва чара на страстните италианки, има още една допирна точка с южната страна.
Певицата се се оказа луд фен на италианската кухня, но по-специално на пастата. Именно заради това тя реши да опита специалитета в неговия оригинален вид, прясно направен от чисти неаполитански продукти в столичния италиански ресторант "Джоя". Част от менюто бе дело на Камелия Воче – друг специален гост на вечерта.
Тя приготви талиолини със зеленчуци, а по-късно направи тортелини със сметана и индийско орехче. С гозбите си Камелия Воче разпали и любопитството на мъжката половинка от гостите, които й задаваха най-различни въпроси за приготвянето и пропорциите. Тя показа завидни кулинарни умения, усвоени навремето от свекърва й в Рим. Освен това Воче удвои апетита на гостите с певчески данни, свидетелстват присъсващи. Специално за собственика на ресторанта с неаполитански специалитети, Камелия изпя неаполитанската песен "Era de maggio" ("Беше през май"). От своя страна домакинът Маркантонио Паризи се опита да впечатли Мария Илиева не само с оригиналната паста, но и с риба, изпечена в сол, която той собственоръчно обезкости.
Комбинацията между демонстрация на приготвянето на паста пред клиента, заедно с многостепенното типично италианско меню и шлагерната италианска музика, ще поставят началото на редовно провеждане на вечери на италианската кухня в "Джоя".

Коментари