Мегамикс от музика и емоции за ЧРД на Mixtape 5


Мегамикс от музика и емоции за ЧРД на Mixtape 5

6464

Имало едно време един бар.

Вярно, той бил мъничък, но почти всеки, който стъпел вътре, разбирал, че това е неговото място. Някои даже го наричали "втори дом". Ами как не – там си е едно голямо, усмихнато, цветно семейство!

Любимият ни бар от седмицата – бар "Петък".

Това семейство се разраснало дотолкова за три години, че "майките" и "бащите" решили да покорят нови територии. Трябвало място, където да се събират всички. Място, което хем да не е претенциозно, хем с атмосферата си да угоди на повечето музикални вкусове. И така около осем месеца преди барът да навърши четири години, се появил неговият малък по-голям брат.

Дами и господа, представяме ви клуб Mixtape 5 (Микстейп 5) ! Или по-точно онова, което се случва сега – година след като вратите му се отвориха за първи път.

В сегашно време. Клубът събра приятели, познати, близки, фенове, любители, ценители, надуваеми пингвини и крокодили, маски – магарета, пъстри балони, лъскави конфети и всякакви причудливости, за да отпразнува своята една годинка на 4 февруари. Ако в края на изминалото лято на 26 август сте били в "Порк Пай" (Pork Pie) на едно от най-успешните събития –  "Добър вечер в Летни нощи", имате представа какво ви е очаквало и този път, защото събитието от тази събота вечер е нещо като втора част на поредицата от партита под наслов "Добър вечер".

Доста, ама доста дълга "Добър вечер, Mixtape!" се оказа. Събитието бе озаглавено именно по този начин, а вечерта бе откровено добра. На входа, всеки пожелал можеше да си вземе плакат от събитието, а няколко крачки по-натам го очакваше шот текила – за настроение в първите крачки – и детска количка с маски, от които можеш да си избереш и да се впуснеш в шарената лудница вътре.

Веселбата започна с встъпителен и раздвижващ сет на Sava от Camp Sessions (ех, това момче... едно време заедно се редяхме на лавката в училище).  Продължението - препратка към летните дни – Q-Check и "Мор-ска"-та им песен. Нататък участието им протече в типичния за тях чалгагамъфин-трапезен пънк-ска-раста метъл- БГ регетон стил. Като прибавим и интересния образ на Surmata Harry (Сърмата Хари) и изпълнението на "Jass № 6", плюс съвпровод на гайда в кавъра на култовата "Доко, доко", положението "си обра лайката". 

Тук сега има един тънък момент, в който управата на клуба превзе сцената – барабани и микрофон - изненадаха ни доста приятно със скрития си талант. Присъедини се и Рут Колева и заедно с всички празнуващи изпя "Happy birthday, Mixtape!".

Следващи в светлината на прожекторите и бляскащия от безброй и безброй конфети на сцената бяха Ogi 23. Те също ни пратиха към топлите и слънчеви морски моменти с любимата на много "Почивка". "Танци-манци"също имаше, за "Жени" и за всички останали! Неочаквано при тях се качи Г-н 100 кила за интерпретация на хита му "Ланец на врата ми" в пънк-рок звученетo на Оgi 23. Абе, въобще, от любимите са ни тези момчета. Още повече ги харесваме в комплект с FeeL (заедно на снимката, дело на Антон Кръстев) и основния виновник за тематичната насоченост на партита, а именно небезизвестният летен химн "Добър вечер" ("дано е вечна...!"). Както и този същият състав в изпълнение на сингъла "Едно момиче" от предстоящия самостоятелен албум на FeeL – "Баланс", за който той съвсем леко загатна какво ни очаква да чуем. За него  можем да кажем накратко следното – текстове, които много хора трябва внимателно да слушат, и инструментали, които доказват качеството на родните таланти. Застъпва Wosh MC, за чието присъствие на сцената коментарите някак са излишни. "Ела при мен, а’ще те направя рапер, бате". Заразно "Лош" с римите си.

Стигнахме и до финала на лайв изпълненията. Топ Стопърс (The Top Stoppers). Все по-често имат изяви и все повече заинтригуват публиката си със съдържанието на албума "Get The Benjamins". Отпуснаха още малко бонуси, така че засега можем само да предполагаме какво чудо ни чака. Освен новостите, чухме и друг отпускарски хит – "Летни нощи", както и вечната "Спомени". Група, която може да "влиза много тежко", но и да те накара да се отнесеш за миг от сегашния момент.

Финални щрихи за последните оцелели в малките часове на сутринта бяха предимно дръм-ен-бейс и дъбстеп парчета, за които се погрижи Emil Prize (Camp Sessions).

Тръпнем за следващия път, в който ще ревем по същия мощен начин: "Добър вечееееееееееер"!

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички