Notte Medievale и KsAN със съвместен концерт. Древното зове в столичния клуб Live & Loud
Vrani Volosa специални гости на Ihsah, Radiogeist откриват за Mono Inc. в Пловдив
Керана и Космонавтите представят официално новия си албум "Октант"
Reverend Beat-Man със специален концерт за Деня на София
Мария Илиева обяви предстоящ световен проект на финала на турнето си "100 причини"
Orphaned Land отново в България след 11 години, удрят заедно със Science Of Disorder, Lone Survivor и Nest Of Plagues
Турнето "Световното кино в музиката" на Хилда Казасян и Плевенската филхармония продължава. Виж къде и кога
Без Monument Оf Misanthropy на концерта на Belphegor и Malevolent Creation този четвъртък
Британците The Singing Loins откриват есенния сезон на "Аларма Пънк Джаз"
Дни до юбилейния концерт на Андреа Бочели. Виж с кои изключителни гости излиза на стадион "Васил Левски"
14 нови песни се състезават в ХIV-ото издание на фестивала за поп и рок музика "София 2024"
Тежко се задава концертът на Ildaruni

Мейси Грей ще пее за първи път в България


Мейси Грей ще пее за първи път в България

6387

Голямата звезда с големия глас, Мейси Грей (Macy Gray) ще дойде за първи път в България по покана на "Nescafe® Gold". Организатори на концерта са "Болкън Ентъртейнмънт" със съдействието на "William Morris Endeavour".

Събитието е планирано в зала 1 на НДК за 9 септември. Билетите влизат в продажба от 27 юли (понеделник).

Световната марка кафе използва именно парче на Мейси Грей за последната си кампания в България – силата на добрия вкус. В клипа, сниман изцяло у нас по идея на рекламна агенция "McCann Erickson - София" в края на 2008, заедно с продуктовите кадри, които разказват за едно от най-добрите кафета в света, силата на добрия вкус се подсилва и надграждава от музиката към рекламата. С „Glad You’re Here”, където вокалистката си партнира с друга звезда – Фърги от Блек Айд Пийс (Black Eyed Peace), "Nescafe® Gold" говори на своите почитатели с кафения, носещ аромат на стил и висока класа глас на Мейси, подканяйки ни да се докоснем до нещо наистина специално във всекидневието.

Певицата с уникален тембър и глас и автор на музика е носител на наградата "Грами" ("Grammy") за Най-добър женски вокал през 1999 за хит сингъла си “I Try,” който също така получи номинации за Песен на годината и Запис на годината. Дебютният албум на Мейси "On How Life Is" бе продаден в над 7 милиона копия по света. Вторият й диск, "The Id" (2001), изстреля парчета като “Psychopath”, “Sexual Revolution” и “Sweet Baby.” Грей е правила турнета навсякъде, включително в Израел, Австралия, Испания, Италия, Германия и Холандия. Песните й са се появявали в саундтраци на филми като "Час Пик" 2 (в компанията на Фетбой Слим (Fatboy Slim), Слик Рик (Slick Rick) и Блек Айд Пийс, тогава тя за първи път се среща с will.i.am), "Усмивката на Мона Лиза", "Осмата миля", "Чикаго" (с Куин Латифа и Лил’ Ким) и напоследък - "Дежа Вю" с Дензъл Уошингтън.

През март 2007 Мейси Грей се завърна след почти четири години с нов брилянтен албум, издаден от лейбъла на фронтмена на групата Блек Айд Пийс – - "will.i.am music group"/"Geffen Records" ("Вирджиния Рекърдс").

Работейки по проекта с няколко известни продуценти като will.i.am, Рон Феър, Джъстин Тимбърлейк и новаците Джарет и Уайти, Мейси Грей записва "BIG" почти изцяло в "The Record Plant" в Лос Анджелис.

За първи път тук тя се съгласява да работи с други артисти, автори и продуценти. Освен will.i.am и Тимбърлейк, това са Натали Коул (“Finally Made Me Happy”) и Фърги (“Glad You’re Here”), които се включват с бек вокали и хармонии, а Тийдра Моусез помага с текстовете за няколко от останалите парчета, но в съавторство с Мейси (“Finally Made Me Happy,” “Ghetto Love”).

Албумът проследява събития в живота на Мейси от последните години като раздялата със съпруга й (“Finally Made Me Happy”, “Shoo Be Doo”, “Get Out”), това да е самотна майка (“What I Gotta Do”, “Okay”), но и спомените от добрите времена (“Ghetto Love”, “Glad You’re Here”), надеждата, че ще открие Г-н Правилния (“One”) и възможността да остареят заедно (“Slowly”). Има и две парчета, в които Мейси се заиграва с материалистичното общество (“Treat Me Like Your Money” и “Strange Behavior”), както и  мрачната приказка в стил "филм ноар" - "Double Indemnity", в която жена убива съпруга си, за да му прибере застраховката. 

Иронично, друга песен се занимава с въпроса за родителството, “Okay” е написана от will.i.am и Джъстин Тимбърлейк. “Интересното е, че те и двамата са отгледани от самотни майки,” разказва певицата.

Въпреки че "BIG" е първият албум на Мейси след като "The Trouble With Being Myself" излезе през юли 2003, тя в никакъв случай не е оставала без ангажименти. Като актриса се появи в "Тренировъчен ден" заедно с Дензъл Уошингтън, имаше и малка роля в блокбъстъра "Спайдърмен", участва и в "Страшен филм" 3 и ремейка на Джеки Чан на "Около света за 80 дни". Видяхме я с Кийра Найтли, Луси Лиу, Мики Рурк и Кристофър Уокър в "Домино" на Тони Скот. Също така Мейси получи номинация за "ЕMMY" за филма на "HBO" - "Lackawanna Blues".

Изпълнителката създаде своя собствена линия дрехи, а последният й проект е модна линия за пълни дами,"HUMPS".

Певицата също така основа свое собствено музикално училище, "M. Gray Music Academy", в Северен Холивуд, в което от първоначалните 12 студенти за малко повече от година вече има 150.

След опустошителния ураган "Катрина" в Ню Орлийнс, Мейси посети Хюстън и помогна на осем семейства с подслон, докато имат възможност отново да се грижат за себе си. Тя планира и да дари част от приходите си от турнета на фондацията, която работи заедно с Червения кръст за подпомагане на жертвите от бедствието.

Всичко, което прави Мейси, е голямо. Затова и не е изненада, че последният й албумът е наречен "BIG".

Продажбата на билети за концерта стартира на 27 юли (пoнеделник).

www.eventim.bg
www.ticketstream.bg

Или в Билетен център, НДК, "Пикадили" и "Германос", "Office 1 Super Store" и касите на "М-Тел".

Цените им са между 30 и 80 лв.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички