Местят Мадона заради Левски – но в Унгария


Местят Мадона заради Левски – но в Унгария

4541

Концертът на Мадона (Madonna) в Унгария бе преместен на друго място, за да може българският отбор „Левски” да изиграе мача си с унгарския си съперник „Дебрецен” за влизане в Шампионската лига на стадион „Ференц Пушкаш” в Будапеща

Първоначално концертът на Мадона бе предвиден да се състои на същото съоръжение. Отборът на ”Дебрецен” обаче няма лицензиран стадион в собствения си град и пожела да играе домакинския си мач на столичния стадион.

Концертът на Мадона в Унгария обаче бе предвиден за същото място само два дни по-рано. При това положение Унгарската футболна федерация предпочете да скъса договора си с организаторите на концерта на Мадона, опасявайки се за качеството на терена за мача срещу „Левски”.

За решението на унгарците да изгонят Мадона натежали и други фактори.

"Клубовете бяха против концерта на Мадона. Освен това в началото на септември националите имат два решаващи мача с Швеция и Португалия. Никой не иска да загубим тези срещи заради калпав терен. Така че Мадона ще пее в парк", обяснил пред българския в-к "Стандарт" Арпад Липчей от "Немзетиспорт".

Току що стана ясно, че възниква подобен проблем и около българския концерт на Мадона, след като стадион "Българска армия" не получи лиценз за провеждане на официални срещи от системата на УЕФА.

Тази сутрин пратеничката на централата в Нион - шведката Нел Уил, е заявила пред ръководството на ЦСКА, че съоръжението няма как да получи права за мачовете от Лига Европа, тъй като са пропуснати всички срокове. Въпреки усилията на няколко десетки служители на "Титан АС" вчера, стадионът не се е понравил на г-жа Уил, съобщи сайтът Спортни.бг.

При това положение ЦСКА би трябвало да играе домакинския си мач срещу Динамо Москва на стадион „Васил Левски”, който обаче от много месеци е заплют за концерта на Мадона в България.

От ръководството на „червените” заявиха, че моментално са започнали процедури по по т. нар. "План Б".

Изпълнителният директор Венцислав Живков каза, че ЦСКА ще иска от УЕФА и съперника си размяна на домакинствата на мачовете. Така "червените" първо ще приемат Динамо Москва, а след това ще гостуват в руската столица. В същото време пък Мадона ще може да проведе концерта си в София, съобщава Спортни.бг.

Не е ясно обаче какво ще се случи с ЦСКА или с концерта на Мадона в България, ако УЕФА и Динамо Москва откажат размяната. 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички