Mike & The Mechanics пристигат в суперсъстав за Sofia Rocks 2011


Mike & The Mechanics пристигат в суперсъстав за Sofia Rocks 2011

6339

Майк енд Дъ Меканикс (Mike & The Mechanics) ще пристигнат в специален състав за шоуто си в рамките на Sofia Rocks 2011.

Както MySound.bg извести, фестивалът ще се състои на стадион "Българска армия" в столицата на 8 юли. 

Майк Ръдърфорд  (Mike Rutherford) - вдъхновител на "механиците", сподели в интервю на Елена Розберг за радио Z-Rock, че групата е подготвила за българската публика програма, наречена от него "специален фестивален сет", състоящ се единствено от хитове - предимно динамични песни. Феновете ще чуят най-малко две изпълнения от репертоара на Дженезис (Genesis), като едното от тях е световноизвестният хит "I Can't Dance", както и солови хитове на Андрю Роучфорд (Andrew Roachford) (в средата на снимката).

Пред bTV Web Ръдърфорд пък разкри, че формацията ще се появи на сцената у нас в обновен състав с музиканти, които я превръщат в супергрупа. Роучфорд има силна солова кариера, а Тим Хауър е втори вокал. Бандата винаги се е състояла от двама фронтмени - ар-ен-би вокал и рок глас. Що се отнася до останалите членове, на барабаните е Гари Уолис, втори барабанист на Пинк Флойд, а единият от китаристите е този на ирландската група The Corrs, и Люк Джуби (кийборд).

Новият албум на "механиците" - "The Road", който се появи през април, има различно звучене заради новите членове на бандата, но в същото време предлага песни, които веднага ще бъдат разпознати като особено характерни за групата, припомнят запознати.

От интервюто става ясно още, че в продължение на 40 години Майк е бил едновременно член на Дженезис и Майк енд Дъ Меканикс, но в момента  е съсредоточил вниманието си върху втория проект. Музикантът не крие, че работата с групата го прави много  по-щастлив, отоколкото когато е записвал солови проекти.

Ръдърфорд с гордост споделя, че и двамата му синове са се насочили към музиакалния бизнес. По-малкият от тях – Хари, който е на 23 години, е музикален инженер и продуцент, той миксира последния албум на групата, работи по албума на N-Dubz, а съвсем наскоро е започнал работа с Ерик Клептън (Eric Clapton).

Групата ще има участия в много фестивали това лято, след което ще си почине през зимата, а ще продължи своето турне Ride през март.

Пълният текст на интервюто - тук:

http://www.btv.bg/news/lifestyle/cultura/story/1631039556-Mayk_ot_Mike+The_Mechanics_Pravim_mnogo_silno_shou_na_jivo.html


Майк Ръдърфорд, един от основателите на една от най-успешните групи за всички времена - Дженезис, създава Майк енд Дъ Меканикс през 1984 като страничен проект, но бандата ще се окаже нещо много повече от това и скоро се превръща в едно от най-известните имена на мелодичния рок. Групата има над 10 милиона продадени албуми по целия свят.

Сред най-известните й парчета са "Over My Shoulder", "Another Cup Of Coffee", "All I Need Is A Miracle", "The Living Years", "Word Of Mouth", "Beggar On A Beach Of Gold", "Silent Running (On Dangerous Ground)".

Останалите герои в афиша на Sofia Rocks са Джудас Прийст (Judas Priest), Уайтснейк (Whitesnake), Саксън (Saxon) и Слейд (Slade).

Билети: в мрежата на Еventim, включително "Германос", "Пикадили" и "Техномаркет".
 
Онлайн: чрез www.eventim.bg

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички