МиленоКръпкоМания в Строежа


МиленоКръпкоМания в Строежа

9225

Пътищата ни с може би най-култовото клубно място в София – "Строежа", се разминаваха допреди половин година.

То не бяха концерти, то не беше чудо тази година и все афишът на "различния" клуб ми оставаше резерва.

Изтърколи се лятото, есенно-зимният сезон започна и тъкмо ближех "сладки рани" след Шаде (Sade), когато във Фейсбук взе, че се появи друг "ивент-наслада". Васко Кръпката и Милена Славова. Съвместно. На живо. В "Строежа".
 
Новина, по-сладка и от лятна ваканция!

Признавам си: от 20 години насам гледам Славова и Георгиев (средно по 3-4 пъти в годината). Задължително е! Зарежда за подвизи, предпазва от чалга вируси и НЕ Е на плейбек!

Миленска и друг път е веселила читавите студенти в "Строежа", докато "пътуващият" блусмен още не беше се качвал на ниската сцена там (дори си тресна леко главата към края), да види какво е да пееш с две заковани кубинки на тавана над главата.

Съвместното шоу на Милена Славова и Васко Кръпката в "оня клуб с тънките цени и усмихнатите момичета", беше част от кампанията, обединяваща 12 авторски концерта - всеки четвъртък до края на 2011. Първата дама на българския рок откри със стилен акустичен сет за около 70 минути, а после Кръпка Блус бенд помля дечурлигата още близо два часа.

Поговорихме си с Милена преди да се качи на сцената. Специално за MySound.bg, тя сподели, че на 99% вече е сигурно: поредната (трета) Рок Коледа ще е в столичната зала "Фестивална" на 16 декември и сега основно се бори на този фронт. После Славова си взе китарката, плюс едни ънплъгд-дрънкалки, и заедно с китариста й Ники подкараха всичките хитове, които отлично знаем. Изтряскаха ги без никаква планирана сетлиста.

Голямата изненада в репертоара бе новото парче на Милена – "Купон", което е зверска радост и заявка за тотален хит. По едно време в купона се включи и "любимецът на Студентския град" – барабанистът на КръпкатаВлади. За финал (понеже никой не искаше да пуска Милена да си ходи), певицата заби 3-4 биса акапелно и се прибра под бурни аплодисменти, за да си допие чая.

Използвах секундите да попитам Васко за това какво ни е приготвил. Той се усмихна. Вика ми: "А-а-а-а-а, три парчета от новите и десетина от старите и после пак така! Не знам какво ще свирим! По принцип не изпълняваме желания преди 3 часа след полунощ, ама днес тук, в "Строежа", може и да стане!"

Точно така и стана! След коронния "оупънинг" от две години насам – "Буги-вуги цяла нощ", агитката пое "нещата" в свои ръце и започна да разхожда Георгиев и бандата му от албум към албум. И от хит към хит. Някои парчета-желания истински го учудваха и веселяха, а концертът заприлича на сет на барда от ВойводинаДжордже Балашевич, в който публиката избира какво да се свири. Песен след песен по над три часа. Васко призна, че е фен на Балашевич, ама сме малко хората в нашата страна, дето знаем колко голям е той.

Иначе Кръпката беше с нова фризура. Ако приемем за промяна, че си е подкъсил косата с няколко сантиметра. Хората му – Краси, Смилен и Влади, свирят все по-плашещо добре, след средно 7-8 участия на месец, основно извън столицата. Неподправен, истински рок-ен-рол живот, като в добрите стари рок времена. За съжаление, това в наши дни явно само Кръпката и групата му го могат!

Малко преди да отдъхнат на по бира, преди втората серия, агитката "нареди" да се свири "Кучето (на крайния квартал)". Краси Табаков просто разкова с чудовищното си соло. Този китарист е национално богатство, да си знаете! (Ама Кръпката май не го продава:)

По време на втората част Васко обясни, че бандата заминава за Румъния в близките дни, където ще е хедлайнър на голям блус фестивал. Сетне музикантите забиха някаква блус класика (дори Кръпката не си спомни на кого е) отпреди стотина години, която ще изпълнят и там.

Не мина и без бисове. Феновете бяха зарадвани с "Аз отлитам", после фронтменът даде микрофона и "забрадката" на Владислав Зидаров, като самият той седна зад барабаните, за да сринат "Строежа" с вечното "Gimme All Your Lovin'" на култовите ЗиЗи Топ (ZZ Top).

Повече от перфектно за четвъртък вечер. Пълен клуб, идеална аспирация, нулева снобария, супер настроение и много готини студенти, знаещи наизуст песните на двамата изпълнители, написани още преди тези студенти да са били родени.

Ще завърша пак с думи на Кръпката, докато припяваше с публиката в парчетата на Милена: "Ето това е да създадеш песни, които хората да обичат и след много години!".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички