Японците heavenphetamine с извънреден концерт в София
Микрофестивалът "Инфундибулум" обживява подлеза до автогарата в Габрово с футуристичен арт ъндърграунд. Саундтракът е на Илко Биров, Павел Терзийски и Gonzo From The Block
Rock-Stravaganza с ангелите на румънския рок Scarlet Aura и Chasing Тhe Veracity
Осмото издание на Sofia Singer Songwriter Fest с победител от България
Концертът на хардкор титаните Madbаll в София е напълно разпродаден
Интуитивно музициране в новия албум на Мирян Колев, представя го в "Топлоцентрала" на 9 октомври
Deadscape завладява сцените в Пловдив, Бургас и София с новия си албум "State Of Decline"
В ритъма на суинга с The Oldie Goldies. Формацията представя първия си албум "Happy Feet" на живо
Азиатски октомври за "Аларма Пънк Джаз". Очакваме доайена на японския авангарден джаз Масахико Сато и монголско-френско-българското фолк-рок трио Violons Barbares
Никос Вертис разпродаде за трети път най-голямата зала в София
Концерт с вълшебната музика от филмите на Disney
Първият концерт на Café del Mundo у нас е разпродаден

Може ли една рок банда да се облече почти без пари


Може ли една рок банда да се облече почти без пари

3724

Good Music Society стартира социален експеримент.

Въоръжени само с оскъден бюджет от 61 лв. на човек, музикантите от една от най-нестандартните родни рок групи ще направят "турне" из софийските магазини за дрехи втора употреба, за да проверят възможно ли е да изградиш модерна рок-ен-рол визия в условията на финансова криза.

Секънд хенд обиколка започва днес, като бандата ще е придружавана навсякъде от модния дизайнер Тери Георгиева. Нейна задача ще е да подбере подходящи дрехи, с които да създаде модерен стайлинг за музикантите, без обаче да надвишава определения лимит от 61 лева на човек.
 
"С този проект искаме да отправим много простичко послание към всички – не е нужно да си облечен в скъпи дрехи, за да правиш добра музика", споделя фронтменът на бандата Михаил Стефанов." С това, което ще направим в събота, хвърляме ръкавицата към всички хора, които си мислят, че не можеш да си готин без да даваш ужасно много пари за дрехи, а и към всички известни личности, които влизат в медиите по-често с дрехите, които носят, отколкото с музиката, която правят", пояснява той.

В подкрепа на посланието на Good Music Society зад проекта безвъзмездно застава, освен дизайнера Тери Георгиева, и цял екип от професионалисти. Така по време на тура формацията ще бъде придружавана и от фотограф, оператор и репортер, които ще отразяват проекта на живо с текст, снимки и видео на Facebook страницата на Good Music Society.

След приключване на обиколката Тери Георгиева с помощта на асистент-дизайнера Деси Ефтимова ще селектира няколко сценични тоалета за всеки от музикантите. С тях фотографът Иво Орешков ще заснеме специална фотосесия, която групата ще използва като официална своя визия в следващите месеци. Дни след представянето на фотосесията в интернет ще бъде пуснат и филм за проекта, дело на режисьора Олег Константинов и репортера Яна Каролева.

Новите сценични облекла музикантите от Good Music Society ще представят на следващия си концерт, който ще се състои в столичния клуб Swinging Hall от 20.30 ч. на 23 февруари, четвъртък.

Както MySound.bg огласи, в Good Music Society са музиканти от някогашното трио Аявис (Ajabez), плюс Ачо (бас) и Стоян (ударни).

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички