Мръсни танци: Три дни салса фиеста в София


Мръсни танци: Три дни салса фиеста в София

4986

Петото издание на фестивала "БГ Фанта Салса" (8-10 май) в столицата събра хиляди почитатели на латиноамериканската музика.

Повече от 7000 участници от страната и чужбина (САЩ, Великобритания, Холандия, Германия, Испания, Франция, Румъния, Турция, Израел, Дубай и много други) се наслаждаваха на естетиката на танца и автентичните звуци на музиката в ритъма на салсата. През светлата част на деня многобройните посетителите имаха възможност да обогатят танцувалните си умения с уроци по салса, меренге, бачата, регетон и други. А учители им бяха едни от най-добрите танцьори в света. Три нощи виртуозни салса диджеи забавляваха латино феновете в столичния парти център "4 км" до сутринта, където начинаещи таньори упражняваха наученото през деня заедно с всички участници, изпълнители и  инструктори.


В събота вечер зала "Универсиада" се превърна в „дома на мамбото”. По невероятен начин организаторите пренесоха в столицата атмосферата на известния нюйоркски клуб "Палейдиъм". В средата на миналия век клубът е сцена на едни от най-великите имена в латиноамериканската музика. Приглушена светлина, жива музика, изкусни танцьори и опитни бармани пресъздадоха духа на знаменитото заведение. Сред специалните гости в Деня на Европа - 9 май, дошли да видят зрелищния спектакъл, беше и българският еврокомисар Меглена Кунева.

Световната премиера на най-новия спектакъл на хореографа Ерик Лалта - „Mambo Night”, доведе в България най-популярния латино изпълнител, наследник на Тито Пуенте - Франки Моралес. Ерман Оливера, Калин Вельов и Тумбаито бяха другите музиканти, които забавляваха хилядната публика с живи изпълнения.

Сред танцьорите, пресъздаващи неповторими движения на сцената на "Палейдиъм", бяха българските звезди Памбос Агапиу, Алфредо Торес, Ани Дончева и Трендафил Сърмов от "Dance Academy". Една от атракциите на вечерта беше световноизвестната латино двойка Тито и Тамара, участвала във филма „Мръсни танци: Хавански нощи”. Ролята на водещ на вълнуващия нюйоркски спектакъл изпълни продуцентът от Лос Анджелис - Алберт Торес.

Пуерториканецът, който си е партнирал на сцената с Дженифър Лопес, е организатор и продуцент на най-голямото в света събитие за салса - „Лос Анджелис Салса Конгрес”. Той е и продуцент на Световното първенство по салса.

Превърнал се в един от най-добрите салса фестивали в Европа, за пета поредна година БГ "Фанта Салса" фестивалът представи зрелищно шоу, импровизирани демонстрации, уъркшопове, уникални спектакли, тематични диджейски партита и амбициозна състезателна програма.

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички