Мюзикълът Питър Пан на Пиърс Робинсън за първи път в България


Мюзикълът Питър Пан на Пиърс Робинсън за първи път в България

5511

Филмът "Питър Пан" бе излъчен предпремиерно в Дома на киното вчера.

Мюзикълът на известния британски композитор Пиърс Чатър Робинсън е реализиран за първи път в България под формата на пълнометражен филм-мюзикъл, продуциран от Урбан медиа. Творбата - по оригиналната книга на Джеймс Бари, ще бъде излъчена по БНТ1 в навечерието на Нова година – 31 декември, от 17.00ч.

Ролите на всички герои, включително на възрастните персонажи, са поверени изцяло на деца певци, танцьори имузиканти. Поставянето и заснемане на българския мюзикъл "Питър Пан" е финал на детското ТВ състезание "Феномени", в което взеха участие деца от цялата страна на възраст от 6 до 16 години. Кастингът се проведе в 6 големи български града – Бургас, Варна, Русе, Пловдив, Велико Търново и София. Пред журито се явиха над 2 000 кандидати, които се състезаваха в категориите за песен, танц и инструментално изпълнение. В рамките на 6 кръга талантливите българчета са бориха да попаднат сред финалистите, под компетентното ръковдство на журито в състав Зорница Петрова от балетна академия Дива, Роси Овчарова – вокален педагог, и музикантите от група Акага. Фронтменът на бандата - Краси Куртев, не сдържа вълнението и изрази искреното си възхищение към децата, като ги похвали за усилията и таланта им на прожекцията снощи.
 
Режисьор на филм–мюзикъла е Бисерка Колевска, оператор – Ивайло Пенчев, продуцент Стоян Стоянов.

Ролята на Питър Пан – момчето, което не иска да порасне, спечели Александър Танев (на снимката) на 9 години от Балчик. Шансът да се превъплъти в образа на милата, отговорна и грижовна Уенди, получи Ралица Добрева на 10 години от Варна. Ролите на господин и госпожа Дарлинг, родителите на Уенди, получиха Ивайло Петков на 15 години от Разград и Пламена Петкова на 16 години от Варна, а ролите на братчетата на Уенди спечелиха Никола Станчев на 13 години от Русе и Николай Марков на 11 години от Добрич. В образа на страшния и зъл капитан Хук ще видим Георги Милтиядов на 12 години от Бургас, а в ролята на Смий, дясната ръка на капитана, се преобрази Даниел Добрев на 15 години от Варна. Приказната роля на вълшебната фея Зън Зън е поверена на 8-годишната Пламена Колева от Велико Търново.

Мюзикълът "Питър Пан" е написан от Пиърс Чатър Робинсън през 1985. Оттогава до днес е поставян с огромен успех в над 40 държави на 5 континента, между които Австралия, Саудитска Арабия, Япония, Мексико, Индия. В средата на 90-е години тази версия на мюзикъла е обявена за официална от Управителния съвет на "Грейт Ормънд Стрийт Хоспитал", носител на правата за пиесата "Питър Пан".

Оттогава произведението носи името "Питър Пан – Официалният британски мюзикъл".

Трейлър на филма - на:
 
http://www.youtube.com/watch?v=F86Rk9w8Uuw

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички