Над 40 хиляди се вихриха на Четвъртата улична латино феста


Над 40 хиляди се вихриха на Четвъртата улична латино феста

6097

Повече от 4 хиляди души в карнавални костюми, шест тематични камиона и едно латино влакче блокираха движението в столичния център през уикенда.

Четвъртият уличен латино парад събра тълпи от столичани, предвождани от Памбос Агапиу, облечен като Наполеон (на снимката, дело на "Булфото").

Фиестата надмина всички очаквания на организаторите по посещаемост и колорит тази година, събирайки двойно повече хора от миналата пролет. Те танцуваха в парадни костюми, предвождани от повелителя на салсата – Памбос Агапиу. По негова команда точно в 18.30 часа в събота шест тематични камиона с танцьори, едно латино влакче и тълпи от пешеходци потеглиха по маршрута площад „Княз Александър I” - хотел „Шератон” - бул. „Витоша” - НДК.

Въпреки преустановения трафик и забяването на движещите се моторни превозни средства по пътя, всички чинно и спокойно изчакваха танцьорите, заредени с добро настроение и усмивки. Столична община за четвърти пореден път се беше погрижила за добрата организация на латино шествието, като освен осигурените многочислени представители на органите на реда, за събитието специално беше отворена пешеходната зона на бул. „Витоша”, по която да преминат камионите.

Шест тематични возила с различна музика и танцьори прекосиха центъра на София под ритъма на латиното. Единият от тях беше във формата на торта по случай 12 години "Pambos Dancing Centre". В карнавала се включиха танцови школи от цялата страна - по салса, аржентинско танго, балет, рок-ен-рол и други. Сред латино камионите имаше такъв и на Столична община, както и друг, посветен на 6-я латино фестивал, който ще се проведе в София от 14 до 16 май.

Феи, мистични същества и чудовища, комикс герои и пирати, танцьори в шотландски костюми и в български традиционни носии забавляваха себе си и извикваха усмивките на случайните минувачи по маршрута. Всеки желаещ сред присъединилите се към парада можеше да се повози безплатно на латино влакчето и да усети празничната атмосфера по-отблизо.

Уличната пачанга акостира пред пилоните на НДК около 20 часа, където танцовият маратон продължи под открито небе.

Афтърпартито се развихри в "Sofia Live Club" и откара до ранните неделни часове.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички