Насекомикс и ГрадАД


Насекомикс и ГрадАД

6039

Насекомикс пуснаха първи сингъл към предстоящия си албум, който ще излезе през ноември. "ГрадАД" обединява парчетата "Amore Mio", "HellSonk" и "Wrong Boy".

Проектът е съпродуциран от английския брейкбийт титан Илс. Сътрудничеството му с формацията е основано на неговото абсолютно признание за качествата й, което върви редом с неподправената отдаденост на истинския фен.

С помощта му членовете на състава ще споделят своята музика с английската публика.

Насекомикс обичат планината, полето и морето, но "ГрадАД" е с градско звучене. Това е опит на музикантите да променят атмосферата в града, да я смекчат... Звученето на сингъла е електро-акустично, алтърнатив, шумно и малко нежно.

Преди да излезе албумът, формацията обещава да пусне още един сингъл, към който ще има и клип. Засега ясно е едно – видеото ще бъде много арт.

Добрата новина е, че зад настоящия проект на групата застава едно от най-успешните ъндърграунд издания в световен мащаб – "Vice Magazine". 

Същевременно други две песни от предстоящия албум на Насекомикс - "Инжектирай ме с любов" и "Lady Song", влизат в саундтрака на филма на Камен Калев - "Eastern Plays".

Доколкото ъндърграунд сцената е трудна за дефиниране, което сякаш всява „страх” у мнозина, в случая с Насекомикс лесно се открива следната тенденция – стремеж не към лъскавата опаковка, а към пълнотата на съдържанието, към посланието и взаимодействието.

Насекомикс са екзотични. Сиреч – подобни музикални явления не се откриват често по тези географски ширини, припомнят капацитети.

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички