Notte Medievale и KsAN със съвместен концерт. Древното зове в столичния клуб Live & Loud
Vrani Volosa специални гости на Ihsah, Radiogeist откриват за Mono Inc. в Пловдив
Керана и Космонавтите представят официално новия си албум "Октант"
Reverend Beat-Man със специален концерт за Деня на София
Мария Илиева обяви предстоящ световен проект на финала на турнето си "100 причини"
Orphaned Land отново в България след 11 години, удрят заедно със Science Of Disorder, Lone Survivor и Nest Of Plagues
Турнето "Световното кино в музиката" на Хилда Казасян и Плевенската филхармония продължава. Виж къде и кога
Без Monument Оf Misanthropy на концерта на Belphegor и Malevolent Creation този четвъртък
Британците The Singing Loins откриват есенния сезон на "Аларма Пънк Джаз"
Дни до юбилейния концерт на Андреа Бочели. Виж с кои изключителни гости излиза на стадион "Васил Левски"
14 нови песни се състезават в ХIV-ото издание на фестивала за поп и рок музика "София 2024"
Тежко се задава концертът на Ildaruni

Нешка Робева и Владимир Божилов в журито на Dancing Stars


Нешка Робева и Владимир Божилов в журито на Dancing Stars

5995

Емблематичният треньор на „златните български момичетаНешка Робева стана член на журито на "Dancing Stars". Тя се присъединява към Галена Великова заедно с Владимир Божилов, който е един от най-известните, насй-успешните и най-опитните експерти в оценяването на стандартни и латиноамерикански танци.

Нешка Робева е родена на 26.05.1946 в гр. Русе. През 1966  завършва държавното хореографско училище със специалност „Български фолклор”.

От 1966 до 1973 е национален състезател по художествена гимнастика – вице-световен шампион, носител на 4 сребърни и 4 бронзови медала.
През 1974 завършва Националната спортна академия.

От 1974 до 1999 е треньор на българския национален отбор по художествена гимнастика, същевременно от 1976 е треньор и в спортен клуб „Левски Спартак” .

Тези 25 години, в които Нешка Робева води националния отбор, ще се запомнят като „златния век” на българската школа, а нейните европейски и световни шампионки – като „златните момичета на България”. Медалите, спечелени до този период от жени и девойки, са 294: 143 златни, 88 сребърни и 63 бронзови.

Под нейно ръководство българските момичета имат седем абсолютни световни и седем европейски титли в индивидуалната надпревара и шест в ансамбловата, три световни купи, два сребърни олимпийски медала.

През 1988 Нешка Робева е хореограф-постановчик на танците в игралния филм „Акатамус” на режисьора Георги Дюлгеров.

През 2004 участва като сценарист и хореограф във филма на БНТНито дъх”.

За изключителните постижения в професията си е удостоена с почти всички държавни отличия. Народен представител, с два последователни мандата в Парламента на Република България.

От юни 2000 се връща към първата си професия, като се посвещава изцяло на популяризирането на българския и балканския фолклор, търсейки нови форми за тяхното сценично представяне.
 
През 2004 в Москва Робева е избрана за член на „Международната асоциация на кинематографистите на славянските и православни народи”.
 
Нешка Робева е режисьор, сценарист, хореограф и продуцент на музикално танцовите спектакли: „Два свята”, „Орисия”, „Готови ли сте”, „Триптих”, „Арамии” и „Бежанци”.

Владимир Божилов е танцов педагог и това е званието, с което се гордее най-много в творческата си кариера. Занимава се с класически, народни, джаз, социални и спортни танци от 1976 . Участвал е в огромен брой състезания в страната и чужбина и като финалист на всички републикански първенства от 1987 г.

От 1988 след създаването на КСТ „Брилянт” става треньор в клуба. От 1993 до тази година КСТ „Брилянт” винаги е имал шампион на България в някоя от възрастовите групи. Работи в широк диапазон - от деца до възрастни.

Негови ученици са многократни финалисти и полуфиналисти в регионални и национални първенства, купи и международни шампионати, както и шампиони на България, Балканите и Европа и полуфиналисти на световни шампионати по спортни танци и салса, както в индивидуалните първенства за танцови двойки, така и в ансамбловите композиции.

Съдия на много регионални, национални първенства, квалификации, купи и шампионати в България и в чужбина. От годината на създаването на КСТ „Брилянт”  всяка година организира национално състезание и конкурс на изгряващите звезди.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички