Полските дет/блек метъл законодатели Hate с концерт в София, родните The Revenge Project и французите Skaphos ще ударят преди хедлайнърите
Mr.Big, Axel Rudi Pell, Steel Panther, Stratovarius, Primal Fear, Rhapsody Оf Fire и Jelusick в афиша на Midalidare
Нашите Past Redemption и Scolos ще подгреят за Benighted. Обявиха официално афтърпарти "При Черепите" след концерта на 1 март
Биг бендът на БНР и млади изпълнители представят златни български хитове. Мост между поколенията
Septicflesh в София: Симфо дет магията на боговете
Sеvi празнува 14 в нов състав, кани на концерт и премиера на горещо видео
Нина Николина кани на концерта "Любовни народни песни" в Sofia Live Club
Истанбулското психеделично трио ЛаЛаЛар отново на българска земя. Ще люлее Пловдив и София
French‘ N Love Cabaret: С Вера Шандел, Ангел Заберски трио и балет Нова на 14 февруари
Електро-глем пънк рок от Япония и Италия в клуб Live & Loud
Трио Viva с хеттрик през март
Мартенският музикален внос от Лондон с концертите на Stretch и Comet City: Plumm, DJ Snuff, Visaka и Jungle Lady

Нощ в Калисия със Сергей Шишов и знаменити джазмени. Ето с кого, къде и кога


Нощ в Калисия със Сергей Шишов и знаменити джазмени. Ето с кого, къде и кога

623

Kalisz е най-старият град в Полша, през 2010 г. бяха отбелязани 1850 години от неговото основаване като Calisia.

По този повод общината на Kalisz и Adam Klocek, директор и диригент на Kalisz Philharmonic Orchestra, възлагат на композитора и джаз пианиста Wlodzimierz Pawlik да напише музика.

Ето как те ни канят да поемем по древния Кехлибарен път с албума "Night In Calisia" ("Нощ в Калисия"), сюита в шест части:

"Нека преживеем една нощ в Calisia, едно място, намерено в началото на XX век на територията на днешен Kalisz, което е оставило специална следа върху този самобитен полски град. Нека поемем по Кехлибарения път, както са правили римските търговци, когато са пътували от Адриатика към Балтийско море, за да се сдобият със златото на Севера. Нека смело вървим, следвайки звездите, които ще ни покажат пътя. Докато си проправяме път през планините и гъстите гори, ние ще открием центъра на крайречните селища. Това действително е древната Calisia – същата, която Птолемей е отбелязал в своята карта на света.

Ще бъдем посрещнати от келтите, умните и смели стопани на тези земи. За радост на уморените пътешественици, те ще сбъднат мечтите им за "златния камък". Каква е стойността на едно парче кехлибар? Може ли да бъде придобито само за един римски сребърник? Нека се вслушаме в завладяващите диалози на тази сюита. Може би тогава ще разберем повече от споровете на търговците, и може би тогава, в мрака, който е паднал над Calisia, ще разкрием непознати тайни. Нека се срещнем в кехлибарената Calisia"!

В записите участват именитият тромпетист Randy Brecker, гостувал два пъти у нас, Wlodek Pawlik Trio и Kalisz Philharmonic Orchestra с диригент Adam Klocek, за да зазвучи творба, отличена с наградата "Грами" за най-добър албум в изпълнение на голям джаз състав.

Сергей Шишов ще представи "Нощ в Калисия" в предаването за концептуални албуми "Картини от една изложба®" на програма "Хоризонт" по БНР в събота, 10 февруари, след новините от 22.00 часа.
 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички