Новата вълна на дъбстепа приижда с Doctor P


Новата вълна на дъбстепа приижда с Doctor P

5479

Doctor P - лидер в новата вълна на wobbles and whomps в дъбстепа, ще пуска в столичния парти център "4 км" от 20.00 ч. утре.

Новаторът, променил посоката на стила, пристига по покана на True Badness.  

Doctor P, роден като Шон Брокхърст, изкарва голяма част от тийнеджърските си години свирейки на китара и барабани. Придобиването на синтезатор Yamaha и часовете, отдадени на Plastation’s Music 2000, засилват неговия интерес към електронната музика. Той започва да продуцира свои собствени експериментални тракове. Заинтригуван от високоенергийните бийтове, ранните му звуци са предимно денс с дръм-ен-бейс привкус.

Шон започва да прави парчета под псевдонима DJ Picto и в сътрудничество с Trolley Snatcha и Amadeus под името Sounds Destructive. Заедно с тях издава първия си рилийз - "The Lawnmower Tune", за лейбъла Cyntax Error.

Следват още няколко издания за същата компания, но и за Second City Records и Mutation с неговия солов трак "Raving Rudeboy", ремиксиран от DJ Zen. Така, с укрепени позиции на дръм-ен-бейс сцената, Шон предприема следваща стъпка. Заедно с DJ Swan-E, който държи лейбъла Maximum Boost, основават проекта Slum Dogz.

Потопен в експериментиране с нови звуци, диджеят забелязва появяващия се нов жанр в бас музиката - дъбстеп. Вдъхновен от парчета като "Cockney Thug" на Rusko, той решава да направи няколко трака. Така се появявя "Gargoyle", последван от пробивния "Badman Sound" (Dub Police), който скоро започва да бъде въртян от Rusko и други диджеи. За да отбележи началото на новия си звук, Шон променя псевдонима си на Doctor P.

Когато пуска трака "Sweet Shop" в MySpace, за да види интереса, Doctor P дори не подозира, че това ще промени курса на дъбстеп историята и ще насърчи цяло ново поколение от фенове. Звън на пиано и комбиниране на акорди с вокал за създаване на олдскуул хаус бийт, Шон експериментира с интро, което примамва слушателите във фалшиво чувство за сигурност, преди да ги шокира с дроп, от който да ти падне ченето, в дълбок баслайн, допълнен със скърцане на синтезатор. "Sweet Shop" бързо се превръща в основна част на почти всеки дъбстеп сет.

С признанието от други диджеи и усилена работа, Шон се превръща във феномена Doctor P. Популярността му нараства, обикаляйки по света и ремиксирайки парчета за уважавани артисти като Dan le Sac vs Scroobius Pop, Example и Plan B.

"Докторът" обещава да постави диагноза на всеки от присъстващите в парти център "4 км". 

Билети - 12 лв. и 15 лв. предварителна продажба, 20 лв. на място.

Както MySound.bg информира, True Badness, в сътрудничествто с  EventEase, предлага за първи път в България уникален уикенд парти билет, включващ събитията True Badness presents:  DOCTOR P  (Circus) 30.09 @ Party Center 4KM и EventEase presents DJ Deekline, Ed Solo, MС Darrison @ club Mixtape.

Комбинираният пропуск - на цена от 22 лв., и може да бъде намерен в мрежата на Ticketstream.bg ("М-Тел", "Ориндж", "Офис 1" и други или онлайн на http://web.ticketstream.cz/bgts

Още - на:
 
http://www.facebook.com/event.php?eid=152983314770271
 
Видео:

http://youtu.be/XMsYXn_XZZU?hd=1
http://youtu.be/F2PJZmQD1Dw?hd=1
http://youtu.be/zOl4g-j5_KM?hd=1
http://youtu.be/EZmlvA_IhWc
 
Mиксове:

Doc P

http://truebadness.blogspot.com/p/doctor-p-in-sofia-30th-september.html

Bong

http://www.mixcloud.com/bongdubstep/hairy-porker-2011-mix-bong-dubstep/

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички