Мария Илиева превърна зала 1 на НДК в Любов
Блус легендата Норман Бийкър в София за 8 декември. "Дясната ръка" на Джак Брус от Крийм закрива "Аларма Пънк Джаз 2023"
Шоуто Lеd Zeppelin Symphonic идва и в София
Две родни групи ще подгреят за атиняните Full House Brew Crew
Арика Адамс от "Гласът на България" открива концерта на Мария Илиева в НДК
Соул и джаз под звездите с Mario Biondi в Пловдив и Варна
Accept хедлайн на Midalidare 2024. Saxon, HammerFall и Delian попълват афиша
Допълнителни билети за концерта на Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени
Михаил Йосифов и Новините в джаза преоткриват музиката на Петър Ступел: Темпо, темпо!
Миро, Михаела Филева, Графа, Любо и Живко Петров специални гости на Мария Илиева в НДК
Българо-гръцка метъл инвазия на Bio-Cancer, Exarsis, Terravore и Certain Demise
Сицилианска връзка: Шугейз от Clustersun за бомбен десерт на пловдивската серия на "Аларма Пънк Джаз" 2023

"Образцово кабаре" с най-обичаните песни на България за пръв път у нас


"Образцово кабаре" с най-обичаните песни на България за пръв път у нас

878

За пръв път в България почитателите на емблематичната музика без аналог, ще бъдат въвлечени в чара на миналото по несравним начин.

Макар и само за вечер, в София врати отваря "Образцово кабаре", за да върне стрелките тогава, когато за любовта и живота се говореше не с думи, а в мелодична линия. На 22 ноември в Pirotska 5 Event Center публиката ще види и чуе на живо песни-символи като "Хора и улици" на  Мими Иванова и Борис Годжунов, "Спри до мен" на Леа Иванова, "Облаци бездомни" на Богдана Карадочева, "Ако имах чук" на Емил Димитров, "Замълчи" на Мими Николова и още много от вечните вдъхновения на България.

Песните, които ще бъдат представени в нестандартния спектакъл, са пресътворени с изцяло нови аранжименти от композитора Добромир Кисьов - един от младите таланти на театралната и филмовата музика у нас. Главните вокални роли в близо двучасовия спектакъл са поверени на русото изкушение Цветелина Маринова (дует Expose) и фаталния Тома Здравков. Визуалната пищност, която ще пренесе зрителите години назад, е дело хореографката Велислава Дипчикова и нейния уникален балет.

"Образцово кабаре"се реализира по идея на продуцента Веселин Стоянов-Лино. Самият той до неотдавна организира представления и концерти на български артисти в Лондон, а от няколко години е в основата на различни културни иновативни формати и в България. "Имах в ума си идеята за "Образцово кабаре" отдавна. Заиграх се с една от най-отличителните думи на изминалото време – "образцов". Преди всичко е трябвало да бъде образцово: от дома, през мислите, та чак до изкуството. Но точно тогава са се появили и тези песни, които са реален музикален образец - разказва Лино - Музиката на Борис Годжунов, Камелия Тодорова, Тодор Колев, Емил Димитров и останалите творци от онова и от по-ново време вълнува и има много висока стойност. Сега, с подкрепата на "Музикаутор" отново може да се убедим, че тази музика е великолепна и всяка от песните има собствена и различна хармония. Пее се за любов по начин, по който в днешно време не се прави. В същото време, темите, които се засягат, в част от текстовете, са актуални и днес".

Освен музикално шоу, новият културен формат подема и нестандартна благородна кауза. Част от приходите от билети за "Образцово кабаре" ще подкрепят онези заслужили артисти от близкото минало, които към днешна дата са в затруднено положение.

Повече за събитието може да откриете на "ОбразцовоКабаре" в София | Фейсбук или да си гарантирате една изключителна сряда вечер с билети от Grabo или Eventim.

"Образцово кабаре" се реализира с подкрепата на Jameson.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Cher - "Christmas"

Видео


Албуми


Cher - "Christmas"

Феновете на Шер (Cher) могат да разчитат на много весел, ярък и рок-ен-рол празничен сезон тази година с официалното...

Най-четени новини


виж всички