Японците heavenphetamine с извънреден концерт в София
Микрофестивалът "Инфундибулум" обживява подлеза до автогарата в Габрово с футуристичен арт ъндърграунд. Саундтракът е на Илко Биров, Павел Терзийски и Gonzo From The Block
Rock-Stravaganza с ангелите на румънския рок Scarlet Aura и Chasing Тhe Veracity
Осмото издание на Sofia Singer Songwriter Fest с победител от България
Концертът на хардкор титаните Madbаll в София е напълно разпродаден
Интуитивно музициране в новия албум на Мирян Колев, представя го в "Топлоцентрала" на 9 октомври
Deadscape завладява сцените в Пловдив, Бургас и София с новия си албум "State Of Decline"
В ритъма на суинга с The Oldie Goldies. Формацията представя първия си албум "Happy Feet" на живо
Азиатски октомври за "Аларма Пънк Джаз". Очакваме доайена на японския авангарден джаз Масахико Сато и монголско-френско-българското фолк-рок трио Violons Barbares
Никос Вертис разпродаде за трети път най-голямата зала в София
Концерт с вълшебната музика от филмите на Disney
Първият концерт на Café del Mundo у нас е разпродаден

Отиде си Нейт Дог


Отиде си Нейт Дог

8280

Почина рапърът Нейт Дог (Nate Dogg), съобщи "Контактмюзик".

Американският изпълнител - бивш член на популярния хип-хоп лейбъл Death Row, се е споминал на 15 март. Причината за смъртта на 41-годишния артист, чието истинско име е Nathaniel Dwayne Hale, все още не е известна.

Музикантът имаше сериозни здравословни проблеми през последните години, претърпя и няколко сърдечни удара, довели до парализа в долната част на тялото му.

Неговият приятел - не по-малко влиятелният Уорън Джи (Warren G), се обърна през изминалата година с молба към феновете дарят да средства за рехабилитацията на покойния вече рапър. Уорън Джи и Нейт Дог си партнират в знаковото за целия рап парче "Regulatе". То е от саундтрака към филма "Above Thе Rim".

"В сърцето на хип-хопа вече има празнина, която никога няма да бъде запълнена. Щастлив съм, че имахме възможност да създаваме история заедно", написа в Twitter Лудакрис (Ludacris), записал с Нейт и все още популярния фийчърниг "Area Codes".

"Изгубихме истинска хип-хоп и ар-ен-би легенда. Един от най-добрите ми приятели и мой брат още от 1986", тъжно отбеляза Снууп Дог (Snoop Dogg), работил с Нейт по хитовите "Never Leave Me Alone" (1996) и "Law Low" (ft. Доктор Дре).

Нейт Дог, известен още като Мистър Джи-Фънк (G-Funk), е сред съоснователите на цялото джи-фънк направление в хип-хопа.

Роденият в Лонг Бийч, Калифорния, изпълнител участва и в записите на легендарния албум на Доктор Дре (Dr. Dre) - "Chronic" (1992). Дискът е нещо като крайъгълен камък в историята на хип-хопа и се води за първия джи-фънк албум изобщо. Този стил в хип-хопа, създаден от самия Дре, е базиран на "еластичния" фънк на Джордж Клинтън, но е с по-забавено темпо и разчита най-вече на перфектния си саунд и на текстовете, възвеличаващи хедонистичната страна на гангстерския живот, която не винаги съвпада с моралните норми на средния американец.
 
Гласът на Нейт Дог звучи с този на Тупак (2Pac) в "All Eyes On Me", както и в парчетата към саундтрака "Murder Was The Case". Работил е с RBX, Daz Dillinger, Моб Дийп (Mobb Deep), Ийв и много други.

Подвизал се е на общи турнета с Айс-Кюб, Екзибит, Къръпт и много други звезди на уесткоуст сцената.

В дискографията на покойния изпълнител, който се изявяваше успешно и като продуцент, са "G-Funk Classics" Vol. 1 & 2 (1998), "Music And Me" (2001) и едноименният "Nate Dogg" (2003).

Последният му албум е "Legend Of Hip-Hop" (2007).

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички