Откровенията на Константин Джамбазов в Разговор със себе си


Откровенията на Константин Джамбазов в Разговор със себе си

4591

Музикантът Константин Джамбазов отдавна размишлява върху идеята за вплитане на български фолклор в своите композиции.

При подготовката на проекта "Разговор със себе си" той внимателно дозира фолк мотивите, без те да са заимствани, а са негово творение. Това всъщност е отражение на обща тенденция сред прогресив рок групите, които използват в музицирането си елементи и инструменти от фолклорните области, в които са родени съответните музиканти (келтски, италиански, испански, скандинавски и т.н.).

Началото е около средата на 2014. За целите на подготовката на подобен мащабен проект се изисква преди всичко да се намери добър либретист. Константин споделя замисъла си за новия албум с приятеля си – поетът-музикант и литератор Георги Венин. Той се съгласява да съдейства – и така тандемът се оформя, при това доста силен. Приносът на поета в текстовете е толкова ярък, че Константин се ентусиазира да заработи усърдно по проекта.

Константин Джамбазов заявява:
"Пиша за нещата, които ме заобикалят, така както ги разбирам, за своите близки, проблемите и радостите, и всичко е пределно искрено и лично. Исках да придам автентичност на усещанията и по този начин да направя съпричастен слушателя, той да чуе споделените ми мисли и чувства. В текстовете показвам моята гледна точка, въпросите, които ме вълнуват и собствените ми преживявания – хубави, или тъжни. Веднага след като започнахме работа се появи заглавието на албума, също толкова лично: "Разговор със себе си". Идеята бе да представя разискванията ми с вътрешното Аз, споровете, съгласията и честите противоречия с него".

Радиопремиерата на "Разговор със себе си" ще се състои в предаването за концептуални албуми "Картини от една изложба" на програма "Хоризонт" по БНР в събота, 5 ноември, след новините от 21.00 ч.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички