Подобаващ старт на Elevation Music Festival 2012


Подобаващ старт на Elevation Music Festival 2012

2561

Докато пътувах в рейса към метрото (един от вариантите да се добере човек до Доброславци), подочух телефонен разговор. "Да, то няма еднодневни билети, утре ще си вземем, днес няма смисъл на ходим".

До всички, чиято преценка ги отведе в същата посока: сгрешихте!

Към осем без десет вечерта вече вървяхме през установената пътечка от утъпкана трева насред поляната към военното летище. Скептицизмът, добре вкоренен у хората поради миналогодишното "подухване" на Elevation, следва да бъде отвян сам по себе си.

Влизаме – както си му е редът. В замяна на билета, получаваш гривничка. Следва обстойно пребъркване и преджобване за ножчета, пиратки, гранати и всякакви чудеса от всекидневието.

Към осем часа, когато започнаха BZD (едни от победителите в конкурса за непопулярна група на Elevation 2012), беше сравнително постно пред BG стейджа пък и изобщо. Това обаче не попречи на момчетата да се представят в добра светлина. Хип-хоп, рага – суперначало на вечерта. "Само музиката ме кара да се чувствам човек в този свят", и това ако не е идеално мото за всеки музикален фест!

Паралелно с това от J&B DJ стейджа се носеха раздвижващи фънкарийки, дръм-ен-бейс, лятно звучене с дръм-ен-боса, малко хип-хоп и тук, естествено, джънгъл и такива истории. Camp Sessions се погрижиха за доброто настроение на вече танцуващите отпред.

Хайде, правим един тигел обратно към българската сцена, че дойде време за още лайвове!

Тези ги знаем. Даже преди около седмица бяхме в Pork Pie на промото на новия им албум ("Голямото разпускане"), част от песните, от който чухме и снощи. Хората поналазиха вече по-сериозно и пред тази сцена. Taка насред военното летище, пак ни беше морско с Ogi23. Настава истерия при любимата на много "Добър вечер", която върви в комплект с Фийл (FeeL) от Топ Стопърс (Тhe Top Stoppers). А, ето ги и тях. Още ни тресе от Mega Drive 2. Излизат на сцената в идеалния момент – вече е съвсем тъмно, луна, звезди, еуфория се рее сред редиците. Лудница. Мисля тук да си самоцитирам, защото много си го харесвам това изказване по техен адрес – "Те са от онези, които няма да спрaт да римуват. Те са от онези, които ще продължават да те изненадват. Те са от онези, които ще помниш". Липсваше ни Yoko, но Wosh, Piro и Фийл се постараха и се погрижиха за публиката, както само те си знаят. След финала на участието им, публиката викаше за още. Чакаме албума.

Хайде пак обратно към другата лудница.

Тук вече почти "на всеки походката е като на лодка". Но пък си избухват с кеф. Rev Run ( Run D.M.C) и DJ Ruckus забъркаха доста разнообразен сет. Rihanna, House Of Pain и Еминем (Eminem) в mashup как ви звучи? И за финал преля в нещо като хаус, което съвсем не е моята музика, но за онези с интересните танцувални движения, си беше.

Ед Соло (Ed Solo) си стана направо резидънт диджей на родна територия, но колкото и пъти да го слушаме, толкова не сме останали разочаровани, даже хич.  Тук словосъчетанието "нов албум" също е валидно. Със сета си  леко загатна за съдържанието на очаквания диск, в който ще има предимно new breaks и дръм-ен-бейс парчета, в колаборация с Deekline. Очаква се да излезе към септември.

И така - открихме фестивала. Едно доста обещаващо начало. Дано всичко продължи в същия дух!

Взимам спрея против комари и отивам пак там.  Снимки от Elevation - в секцията "Галерии".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички