Погребват Майкъл Джексън в златен ковчег


Погребват Майкъл Джексън в златен ковчег

6081

Тленните останки на Майкъл Джексън (Michael Jackson) ще бъдат положени в 14-каратов златен ковчег, информираха световните агенции.

Той е наречен "Прометей" и е тапициран в син цвят. Проектът е дело на компанията "Batesville Casket". Близките на Джако обсъждали идеята неговото тяло да е в стъклен ковчег, за да могат феновете да си вземат последно сбогом с кумира си, според "Сън".

Поклонението е обявено в "Стейпълс Сентър", Ел Ей, където изпълнителят трябваше да изнесе 50 шоута от 13 юли. Минимум 20 хиляди души се очакват на събитието.

Прощалната церемония ще започне в 10 часа местно време. Първоначалните прогнози са тя да засенчи тази на Краля на рока - Елвис Пресли, който бе изпратен в последния си път от 75 хиляди почитатели през 1977. Възможно е то да си съперничи дори с погребението на принцеса Даяна, за което само в "Хайд Парк" се събраха 250 хиляди души преди 12 години.   

Бившият продуцент на именития покойник - Сам Браун, прикани близките на музиканта да изберат песента "One Day In Your Life", в съпровод на която Краля на попа отиде при Краля на рока.

Той твърди, че това винаги е била предпочитана на Ем Джей и самият той смятал, че е подходяща за подобен случай, отбелязва "Контактмюзик".

Междувременно капацитети оцениха неиздадените песни на Майкъл на не по-малко от 100 милиона долара. Изглежда, че той е предчувствал края си най-вероятно, тъй като от една страна е потърсил начин да осигури финансово децата си, а от друга - да ги спаси от лапите на своите кредитори, сочи "Дейли Експрес".

Прочутото ранчо на звездата - "Невърленд", което бе отворено за посетители вчера, показа грозна гледка. ЖП гарата на отсрещното възвишение - точно копие на "Дисниленд", с мегачасовник, декориран с цветя, е гъсто буренясала - между релсите, а и наоколо.

Зоопаркът с екзотични животни - змии, слонове, тигри и жирафи, вече го няма. Отсъства и лунапаркът.

Почти празна е и залата за прожекции, където Джако събираше приятели да гледат продукции на "Уолт Дисни".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички