Погребват Пирин Фолк по форумите заради финансовата криза


Погребват Пирин Фолк по форумите заради финансовата криза

5094

Духовете са разбунени!

Фенове обсъждат по форумите дали ще го бъде, или не, "Пирин Фолк" 2009.

Фактът, че маестро Вили Казасян е покойник от миналата година, а и близкият до ТИМ Никола Дамянов също не е сред живите, със сигурност ще повлие негативно върху събитието, смята Румен Цветков, който твърди, че е чул подобни вайкания от страна на общинари в Сандански.

Фестивалът се финансираше досега от икономическата групировка ТИМ, собственик на варненската телевизия "M SAT", именно заради Дамянов - дългогодишен патрон и помощник на традиционната изява.

"Когато бай Кольо почина, Вили - лека му пръст!, спаси феста: срещна се с босовете на ТИМ и ги убеди да не спират кранчето на парите", доверили участващи в организацията на надпреварата.

Появило се обаче писмо от "M SAT", че телевизията прекъсва парафа до 2012-а година с градската управа предсрочно. Според силата на документа медията е в правото си да използва логото на събитието срещу неговата организация  и спонсорство от 100 000 лева, пише пък жител на Бургас. Той твърди, че шефовете на телевизията, сред които имал роднини, размислили, че им е икономически неизгодно да продължават договора. Причина - кризата. 
 
Община Сандански обаче обяви, че приема песните за конкурсите на фестивала „Пирин Фолк 2009”, който се провежда в курортния град вече 16  години.

За целта мераклиите за участие трябва да се заявят с предложения до 30 април на адрес: гр. Сандански, бул. "Свобода" № 14, община Сандански - за „Пирин Фолк" 2009.

Посочени за справки са тел: 0882 011 039, и имейл valpen1953@abv.bg

"Пирин Фолк" върви по традиция в първата седмица на септември всяка година.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички