Прелъстяване! Три сцени и три вида танго в НДК


Прелъстяване! Три сцени и три вида танго в НДК

4990

Спектакълът ”Tango Seduccion” (Танго Седусион), който ще бъде поставен в зала 1 на НДК тази и утре вечер, е разделен на три различни сцени и три различни подхода при изразяване на културата и историята на тангото, обясниха организаторите от "Dingo Music".

Както "MySound.bg" извести, изявата започва от 19 часа.

Първата част - “Комичната сцена”, разказва историята на танца в момента на неговото раждане. Описвайки обществената среда в конкретния момент, сюжетът показва нощния живот на Буенос Айрес, представен с хумористичен подход.

Вторият епизод е наречен ”Класическо танго”. Той има за цел да изобрази различни художествени аспекти на традиционното танго, посветено на хората, популяризирали танца - композитори, танцьори и певци. Тази част демонстрира класики като "La Cumparsita" и "El Choclo", както и синтез от разнообразни традиции – от самото създаване на стила - до днешните похвати за неговото изразяване.

Третата част е ”Танго прелъстяване”. Сюжетната й линия се движи около мистериозната сила на съблазняването чрез танго. Включени са три истории  - ”Времето и танцьорът”, Борбата на една жена” и “Прелъстяване”. Представени са чрез хореография, обединяваща традиционното танго, модерния и класически балет.

Съспенсът върви чрез музиката на Астор Пиацола, която отразява сложната психология на тангото с всичките му чувства - самота, копнежи, страст, ревност, отмъщение, прелъстяване, блянове, щастие и любов.

Тангото не е просто танц: то е начин на живот, мислене и философия. Ще ги изрази Густаво Русо - режисьор, хореограф, главен танцьор, филмов артист и телевизионен типаж.

Роден в Буенос Айрес, Аржентина, през 1970, на 18 години той вече е сред най-обещаващите таланти в света на аржентинското изкуство.

Билети за събитието се продават в НДК, София, както и на Eventim.bg и Ticketstream.bg

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички