No More Many More с ново видео и сингъл в "Тънка червена линия"
Официално подгряващо парти за концерта на Austere в София
Notte Medievale и KsAN със съвместен концерт. Древното зове в столичния клуб Live & Loud
Vrani Volosa специални гости на Ihsah, Radiogeist откриват за Mono Inc. в Пловдив
Керана и Космонавтите представят официално новия си албум "Октант"
Reverend Beat-Man със специален концерт за Деня на София
Мария Илиева обяви предстоящ световен проект на финала на турнето си "100 причини"
Orphaned Land отново в България след 11 години, удрят заедно със Science Of Disorder, Lone Survivor и Nest Of Plagues
Турнето "Световното кино в музиката" на Хилда Казасян и Плевенската филхармония продължава. Виж къде и кога
Без Monument Оf Misanthropy на концерта на Belphegor и Malevolent Creation този четвъртък
Британците The Singing Loins откриват есенния сезон на "Аларма Пънк Джаз"
Дни до юбилейния концерт на Андреа Бочели. Виж с кои изключителни гости излиза на стадион "Васил Левски"

Принцът на салсата Джони Васкес гостува на Коледния салса бал


Принцът на салсата Джони Васкес гостува на Коледния салса бал

5801

Традиционният Коледен салса бал ще подари и тази година на любителите на латино ритмите у нас динамичен ден с шоу програма, уъркшопове, представления, концерти и парти.

Събитието, организирано от BG Salsa Fiesta, е в зала 3 на НДК довечера.

За седми пореден път в началото на зимата страстни танци ще разгорещят атмосферата в столицата, обещавайки щуро настроение и  южноамерикански градуси.

Специален гост е Джони Васкес (на снимката), спечелил заслужено титлата "Принцът на салсата". Заедно с братята си Франсиско и Луис, той е известен и като създател на т.нар. "L.A. салса "стил. Гостът е автор на хореографиите на Марк Антъни за няколко негови мащабни проекта. Публиката обожава Джони не само заради уникалния му танцов талант, а и заради неговите певчески умения. Той е и изпълнителят на суперпопулярното латино парче "Baila Rumbero". Има издадени два албума. Първият е разпродаден само няколко месеца след излизането му, вторият е на музикалния пазар от август. Джони ще се представи заедно с бандата на Калин Вельов - Тумбаито, довечера.

Иметиният гост ще проведе и уъркшоп по салса. Всеки, който желае, може да се включи в уроците, без значение нивото си на владеене на латино движенията, съобщиха организаторите.

От българска страна участие в Коледния салса бал ще вземат още Памбос Агапиу, Алфредо Торес, Раул Торес и музикантите от група Манго Дуенде.

В рамките на събитието ще се проведе и „Купа България - национално състезание по салса”, чийто основен инициатор също е тимът на BG Salsa Fiesta. Състезанието ще определи двойката или отбора, които най-сполучливо интерпретират чрез движения салса музиката и танца. Първите пет двойки и отбора, събрали най-много точки от провелите се през годината салса турнири, ще се срещнат в директен сблъсък на Коледния бал между 16.00 и 18.00 часа.

Шампионите на България за двойки и отбори в салса танците за 2010 ще имат шанса да се състезават за голямата награда на Световното първенство по салса в Сан Диего, САЩ, в края на декември. Между призьорите на първите три места в двете категории ще бъде разпределен наградният фонд от 10 000 лева, осигурени от Fanta.

Както MySound.bg информира, миналата година победители в категорията за професионални двойки бяха кипърецът Кики Скакулис и нашето момиче Елина Костова, бивши ученици на Памбос Агапиу, които живеят в Атина. А формацията Los Pambos Dance Company грабна първото място при отборите. Учениците от школата на Памбос и тази година са сред отличниците със сериозна заявка да представят България в девизия "отбори" в Сан Диего. Техни основни конкуренти са  група Фантазия на холандеца Ерик Лалта, който живее у нас.

Кубинецът Алфредо Торес пък е сред основните претенденти при двойките за купата по салса за 2010.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички