Red Hot Chili Peppers - искрено и лично


Red Hot Chili Peppers - искрено и лично

4076

"Look Around" е поредното парче от актуалния албум на Ред Хот Чили Пепърс (Red Hot Chili Peppers (RHCP) - "I’m With You", което получи видеоклип.

Посланието на песента е много силно - във всеки момент можеш да се огледаш и да видиш света с нови очи и от различна гледна точка. Кадрите, режисирани от Робърт Хейлс, предават това много сполучливо. Действието се развива в четири отделни стаи, във всяка от които свири член на бандата. Камерата се върти на 360 градуса, а нейното движение буквално изпълнява заглавието на парчерто – "Look Around".

Британският режисьор, работил с стилово разнообразни изпълнители като Майли Сайръс, King Оf Leon, Джъстин Тимбърлейк, Найн Инч Нейл (Nine Inch Nales) и Ричард Ашкрофт, е изветен с това, че предпочита артисти, склонни да експериментират. Той убедил музикантите да се снимат в среда, която ги показва в много личен план.
 
Помещенията са аранжирани така, че да напомнят стаи от домовете на музиканите, и са обзаведени и декорирани с техни собствени вещи. Фронтменът Антъни Кийдис (Anthony Kiedis) е в стая, копие на дневната в неговия апартамент в Лос Анджелис. Стените са покрити със снимки на Антъни и неговите приятели и някои от любимите му плакати. На един от фотосите от 1982 са Антъни, Флий и Хилел Словак (първият китарист на RHCP), когато са все още само съученици. Най-личното нещо, което музикантът споделя в клипа, обаче са не не снимки, а неговият син Евърли Беър. Момчето очевидно се чувства много комфортно в кадър с музикантите.

Словак умира от свръхдоза през 1988, а Джон Фрушианте (John Frusciante), днес извън групата, поема неговия пост.

Майкъл Балзари Флий (Flea) (бас) е избрал да покаже във видеото любимите си плочи и книги. Ако зрителите се вгледат внимателно, ще открият кои са изпълнителите, оказали най-голямо влияние върху Флий. Плочите на Ролинг Стоунс и Клаш не са изненада, но освен тях Флий много харесва джаз, защото албумите на Арт Блейки са на видно място. Там са и винилите на Alice McLeod - Coltrane, съпруга на покойния джазмен Джон Колтрейн (John Coltrane). На дивана е и любимата книга на Флий – "Сатанински строфи" на Салман Ружди. За радост на феновете, в клипа басистът е далеч от интелектуалните заигравки, а показва, че все още може да се забавлява.

Най-пестелив е новият китарист Джош Клингхофер (Josh Klinghoffer), предпочел е за снимките само любимото си кресло, лампа и книгата, която чете в момента. Клипът го представя свирейки или размишлявайки, седейки, докато малкият Евърли разлиства книгата му.

Дръмърът Чад Смит (Chad Smith) пък демонстрира любимата си тренировка - донесъл е своя боксов чувал. Неговата стая е банята, той седи върху тоалетната чиния, около която са наредени барабаните."Искам да покажа, че съм от онези момчета, на които може да се разчита. Ако се наложи, мога да свиря през цялото време, дори и в тоалетната" споделя през смях Смит.

Интересен е интерактивният вариант на видеото. Зрителят е в ролята на режисьор - може да контролира камерата, като я задържа върху един или друг от музикантите, увеличава или намалява картината. По този начин всеки път когато видеото се гледа, то носи различно преживяване, защото зрителят вижда различен, избран лично от него вариант.

Както MySound.bg нееднократно информира, Антъни Кийдис и Ко. ще свирят на столичния стадион "Георги Аспарухов" от 20.00 ч. на 1 септември. Знаменитите американци пристигат по покана на "София Мюзик Ентърпрайсис".  

Цените на билетите за първата им изява у нас са от 70 лв. до 150 лв. и могат да бъдат закупени от Билетен център, НДК, касата на зала "Арена Армеец" и онлайн чрез www. ticketpro.bg

Виж клипа "Look Around" ТУК.

Look around и за... билети, докато още не са свършили.       

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички