Реге до дупка насред София


Реге до дупка насред София

2763

Позитивни емоции и добро настроение: това са незабавните ефекти на слушането на дори малко реге музика през лятото.

А пък артистите от топлия карибски остров Ямайка неспирно творят именно в този стил. За седма поредна година позитивните вибрации ще бъдат уловени и насочени към всички нас, българите, във втория уикенд на юли в София.  

7 години след първото парти "Big Big Summer Reggae", което постави официално началото на родната реге сцена, създателите от "Zionlionz Soundsystem" имат основание да бъдат доволни. Посятите семена вече дават плодове в съзнанията на хиляди млади хора, а посланието за единство, расова и етническа толерантност, позитивна нагласа и ненасилие добиват все по-голяма популярност.

На тазгодишното издание отново ще присъстват гости и артисти от цял свят и, разбира се, един от силните гласове на остров Ямайка - люлката на реге музиката. Българската публика ще има удоволствието да чуе и види на живо автентичните изпълнения на Ras Zacharri (Ямайка), реге формацията One Drop Forward от съседна Гърция, както и да се раздвижи в ритмичните диджейски сетове на американския селектор TRODDA, последван и подкрепен от някои от най-интересните родни артисти и приятели на "Zionlionz Soundsystem".
   
Събитието остава вярно на традицията да прави нови стъпки в своето развитие. Това е естествено, тенденцията за разширяването на неговите мащаби сякаш е закодирана по магически начин в самото му заглавие. Тази година то за първи път ще се случи в рамките на 2 календарни дни - на 9 юли в центъра на София - заповядайте без вход на "Езерото с лилиите" в  прекрасната "Борисова градина", а на 10 юли - с билет в просторните зали на парти центъра "4 км.".  

Лятото на 2010 е наистина благотворно за културното развитие на реге музиката в страната ни! В столицата се появяват все повече места, където можем да се докоснем до музиката на любовта. Освен това "Zionlionz Soundsystem" ще участват отново със собствена сцена и на "Spirit Оf Burgas", най-големия летен фестивал на страната.      

Всъщност, какво е раста културата и има ли тя почва у нас?

Зад екзотичния и енигматичен раста език стоят прости и ясни принципи, смисълът на които води до една дума - еволюция. Еволюционен преход от човека на страха, насилието и мрака, към човека на мира, светлината и чистото съзнание. Човекът Творец. Самите "Zionlionz" са творци: архитекти, дизайнери, радиоводещи, студенти по антропология и културология, градинари. Хора на действието, които на практика доказаха, че могат да мечтаят заедно и неуморно да материализират мечтите си.

А мечтите на организаторите не спират да никнат, както билките в земята. Най-смелата мечта на "Zionlionz Soundsytem" е да дойде моментът, когато всички млади, позитивни и осъзнати хора на България се обединят и се превърнат в една глобална отворена система, приветстваща всички хора и нации по света.

One love, one heart, one destiny, прокламират организаторите. 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички