Rihanna идва в България чрез Rolling Stone


Rihanna идва в България чрез Rolling Stone

5601

Пляскане, секс есемеси и спагети: в броя си за юни - на пазара от днес, Rolling Stone ти дава възможност да прекараш една гореща седмица с Риана (Rihanna) – най-объркания секс символ в поп музиката днес.

Какво представлява тя отблизо? Твърде много, че да го понесеш наведнъж. Невъзможни зелени очи. Искряща кожа. Крака, които стигат почти до тавана. "Тя е направо противно разкошна"– казва за Риана дружката й Кати Пери. "Винаги, когато запознавам приятел с нея, все едно мъж или жена, коментарът се състои в следното: "Ама тя да не пие кръв от девственици?"

Две години след като масовата публика се запозна с нея като участник в "Мюзик Айдъл", Рут Колева има зад гърба си куп осъществени съвместни проекти и един дългосвирещ албум – излезлия през април "Within Whispers". Разбери какво движи все по-успешната млада певица, позиционирала се в уникална за България ниша – между ъндърграунда и мейнстрийма, между изисканата си музика и пошлата публичност, в която се налага да се потопи заради растящото внимание към личността й.

Боб Дилън стана на 70 на 24 май. За да "отпразнува" рождения ден на може би най-значимия рок-ен-рол творец на всички времена, Rolling Stone се допита до всепризнати познавачи на работата му, които избраха 70-е най-велики песни на Дилън. Плюс: живи легенди като Боно, Мик Джагър, Кийт Ричардс, Лени Кравиц, Крис Мартин, Шерил Кроу, Шънейд О'Конър, Камерън Кроу и много други отдават почит на барда и разказват кои според тях са най-силните му политически и социални текстове и кои мелодии носят най-голям емоционален заряд.

Темата за обезлюдяването на българските села напоследък отвежда телевизионни екипи и вестникарски репортери ту в процъфтяващи селища като аргумент срещу твърдението, че до 50 години в страната няма да остане селско население, ту по места, където вече никой не живее или останалите двама-трима жители са на доизживяване, като доказателство, че нацията ни бавно умира. Rolling Stone посети села в община Трекляно, област Кюстендил и община Трън, област Перник, пограничните райони със Сърбия. И остана без думи и без надежда. Процесът на обезлюдяване на селата в определени части на страната, включително и на посетените, е необратим. Липсата на прогресивна държавна политика, която да подпомага развитието на българското село през последните 20 години, днес дава печален резултат – пустеещи земи, примирени старци, които с помощта на два бастуна бродят като живи призраци из празните улици на родното си село. Мизерията, в която живеят, им е отнела човешкото достойнство, оставяйки им само една надежда – смъртта да дойде по-бързо. Държавните чиновници повдигат рамене – едни в знак на безизходица, други – на безразличие. Директорът на "Дирекция за развитие на селските райони" към Министерство на земеделието и храните бодро посъветва Rolling Stone да намине и към Несебър или Созопол, за да види колко са населени те и как там никой не се оплаква. Rolling Stone прие съвета като цинизъм и си излезе.

Тома Марков е поет и белетрист, който въплъщава понятието ъндърграунд в най-откровената му форма. Парадоксът е, че от петнадесетина години насам той е и сред най-нашумелите и обсъждани имена на литературната сцена. Духовен близнак е на скандалните си персонажи, поставени в опасната градска среда от началото на XXI век, изтъкана от алкохол, наркотици и други легални и нелегални атрибути на модерния декаданс. За юнския си брой Rolling Stone се свърза с него, за да научи повече за последната му книга Luizza Hut и всичко останало.

Историята на Кирстен Остренга, или Кики Кенибъл, както е известна в интернет, започва съвсем невинно: 14-годишното момиче си създава профил в MySpace, за да се запознае с нови приятели. Вместо това в интернет тя открива тонове омраза, но и виртуалният й живот отприщва поредица от събития, след които тя остава изнасилена, първият й приятел е мъртъв, семейството й е разорено, а нейната история се превръща в краен пример за опасностите, които дебнат всички нас в световната мрежа. Прочети за възхода, падението и оцеляването на Кики Кенибъл, тийн интернет знаменитостта, която разбра, че истинският свят може да бъде много опасно място.

И още в броя:
    Judas Priest ни готвят тотално метъл пиршество
    Дедмаус – новият крал на рейва
    Подновен лиценз: Бийсти Бойс (Beastie Boys) пак са тук

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички