Роби се ослушва за нов договор


Роби се ослушва за нов договор

4741

Роби Уилямс (Robbie Williams) може да продаде половината от приходите от следващия си албум, свързаното с него турне и приходите от спонсори за 50 милиона британски лири.

Договорът на певеца с EMI за 55 милиона лири и четири албума изтича и неговите мениджъри се опитват да намерят алтернатива в лицето на потенциални инвеститори, ако той не бъде подновен.

Потенциалните инвеститори в Роби ще трябва да извадят сумата в кеш и авансово с надеждата приходите да им донесат печалба, по-висока от вложената.

Досега от големите изпълнители само Дейвид Боуи (David Bowie) е излизал на финансовия пазар. През 1997 г. той пусна облигации, които му донесоха 55 милиона долара срещу приходите от авторски права на песните му за следващите 10 години.

Финансови съветници на Роби заявиха, че вече преговарят с няколко звукозаписни компании за бъдещ договор, но нямат нищо против вместо договор да привлекат инвеститори в певеца, като например някои крупни финансови институции. Възможно е и продължаване на досегашния договор с EMI, уточниха те пред „Таймс”.   

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички