Японците heavenphetamine с извънреден концерт в София
Микрофестивалът "Инфундибулум" обживява подлеза до автогарата в Габрово с футуристичен арт ъндърграунд. Саундтракът е на Илко Биров, Павел Терзийски и Gonzo From The Block
Rock-Stravaganza с ангелите на румънския рок Scarlet Aura и Chasing Тhe Veracity
Осмото издание на Sofia Singer Songwriter Fest с победител от България
Концертът на хардкор титаните Madbаll в София е напълно разпродаден
Интуитивно музициране в новия албум на Мирян Колев, представя го в "Топлоцентрала" на 9 октомври
Deadscape завладява сцените в Пловдив, Бургас и София с новия си албум "State Of Decline"
В ритъма на суинга с The Oldie Goldies. Формацията представя първия си албум "Happy Feet" на живо
Азиатски октомври за "Аларма Пънк Джаз". Очакваме доайена на японския авангарден джаз Масахико Сато и монголско-френско-българското фолк-рок трио Violons Barbares
Никос Вертис разпродаде за трети път най-голямата зала в София
Концерт с вълшебната музика от филмите на Disney
Първият концерт на Café del Mundo у нас е разпродаден

Родни музиканти подкрепят децата с аутизъм със специален концерт


Родни музиканти подкрепят децата с аутизъм със специален концерт

4709

Специален концерт, наречен "Време е да научим за аутизма!", ще се проведе пред Националната библиотека "Св. Св. Кирил и Методий" в столицата от 18.30 ч. днес, 2 април, когато е Световният ден за информираност за аутизма.

Джон Лоутън (John Lawton) също ще се включи благотворително в изявата в София. Бившият вокалист на Юрая Хийп (Uriah Heep) ще бъде съпроводен от Слави от Б.Т.Р. за две от класиките на знаменитите рокаджии.

Ники Кънчев и Део ще водят концерта, в който ще участват Графа, Орлин, Любо, Тома, Дидо от D2, Камен Воденичаров, Ice Cream, София, която посвети песента "Силна съм" - на силната майка на дете с аутизъм още в началото на кампанията "Майки и приятели на деца- аутисти: Чуйте за нашите деца!", и която специално ще долети от Лондон за събитието; 17-годишна девойка с разстройство от Аутистичния спектър ще изпълни народна песен, а Дони с деца ще представи песента на Autism Speaks.

Световният ден за информираност за аутизма има за цел да алармира световната общност относно превръщането на аутизма в глобална здравна криза, да повиши осведомеността и да насърчи ранното диагностициране и ранната интервенция, които са от основно значение за успешното развитие на децата с аутистично разстройство. Този ден също така има за цел да почете уникалните таланти и способности на хората с аутизъм, да провокира толерантност и съпричастност и да улесни процесите на приобщаването им в училището и обществото.

Фондация "Стъпка за невидимите деца на България", сдружение "Тацитус" и Асоциацията на ресурсните учители в България, обединени във "Фонд за терапии", организират редица инициативи с подкрепата на Националната библиотека "Св. Св. Кирил и Методий", ЧЕЗ България, "М-Тел", "Рефан България", DHL, "Медия Крос", ТВ7, БНТ, Дарик Радио и много доброволци от цялата страна.

2 април ще бъде отбелязан в 13 от градовете у нас: София, Варна, Пловдив, Благоевград, Гоце Делчев, Сандански, Петрич, Габрово, Перник, Враца, Стара Загора, Смолян, Ловеч и Козлодуй с концерти, изложби, детски забавачници за деца с аутизъм и информационни кампании, които имат за цел повишаване инфомираността за аутизма.

Посланици на добра воля на кампанията са премиерът на Р България, датският посланик г-н Коре Янсон и кметът на София - г-жа Йорданка Фандъкова.

Тази година, благодарение на обединените усилия на родителските организации и подкрепата на бизнеса, България за първи път става част от световната кампания за повишаване информираността за аутизма "Освети в синьо", в рамките на която знакови световни сгради и обекти като статуята на Христос Спасителя в Бразилия, Емпайър Стейт Билдинг в Ню Йорк, Операта в СидниАвстралия, сградата на парламента в Будапеща и много други грейват в синьо, за да привлекат общественото внимание, запалвайки синята лампичка да доброто у всеки у нас.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички