Осмото издание на Sofia Singer Songwriter Fest с победител от България
Концертът на хардкор титаните Madbаll в София е напълно разпродаден
Интуитивно музициране в новия албум на Мирян Колев, представя го в "Топлоцентрала" на 9 октомври
Deadscape завладява сцените в Пловдив, Бургас и София с новия си албум "State Of Decline"
В ритъма на суинга с The Oldie Goldies. Формацията представя първия си албум "Happy Feet" на живо
Азиатски октомври за "Аларма Пънк Джаз". Очакваме доайена на японския авангарден джаз Масахико Сато и монголско-френско-българското фолк-рок трио Violons Barbares
Никос Вертис разпродаде за трети път най-голямата зала в София
Концерт с вълшебната музика от филмите на Disney
Първият концерт на Café del Mundo у нас е разпродаден
Легендарната група Rage на 40. Вестфалски пауър метъл в столичния клуб "При Черепите"
Актуалните британски пост-пънкари  Squid ще ударят в столичния клуб Pave
Димитър Аргиров и Соня Чакърова с нов албум и концерт на 5 октомври. Песенни следи

Руска фиеста и 100 % адреналин с Елена Ваенга


Руска фиеста и 100 % адреналин с Елена Ваенга

4417

7-райското число: 7 юни, зала 1 на НДК се пълнеше и, ако някой се чудеше защо масово се говореше на руски, значи най-малко беше сбъркал залата. Ако не и самия концерт.

Макар и с леко закъснение, след 8 ч. вечерта и малко подканване от публиката с аплодисменти, руският ангелски глас Елена Ваенга откри своя първи концерт в България. Неповторимият поп стил на певицата път беше допълнен с прекрасните изпълнения на китара, тромпет и перкусии. Естествено, бендът включваше и характерния за руските песни акордеон.

Акцентът в кариерата на изпълнителката винаги е бил върху руските шансони. Този път изненадите бяха авторски парчета в латино стил, както и руски народни песни. Всички очакваха с нетърпение военните маршове, с които е известна Ваенга, но в основата на точно тази програма бе новото ѝ амплоа: лиричните авторски парчета, изпълнени с много финес и класа. "Често пея за това, което се случва с мен или мои приятелки. Черпя идеи от реалния живот", не крие певицата, чийто артистичен псевдоним - Ваенга, е предложен от нейната майка: това е името на малка рекичка, течаща през родния ѝ град Североморск, Мурманска област, Сибир.

Кариерата на Елена Владимировна Хрульова започва от 9-годишна възраст, когато взима първо място още на първия конкурс, на 20 години се дипломира с пиано. Оттогава до днес успоредно с певческия си талант развива успешно своята поетична дарба. Тя ясно бе демонстрирана и изявена в паузите между песните. Няма две мнения по въпроса колко оригинален композитор е Ваенга, но публиката бе смаяна и очарована не по-малко от поемите, поднесени прочувствено и неподправено. От 800 песни в репертоара на Елена, за шоуто си пред българската публика тя бе избрала над 60. За мен лично най-голямата изненада бе, че нямаше предварителен сценарий, дори сетлист - всичко беше чиста и професионално изпъленена импровизация. Без помен от това, което сме свикнали да виждаме в YouTube и други концерти на сходни артисти, а именно - клиширани от времето военни маршове, униформи и хорове.

Руската звезда демонстрира абсолютен професионализъм, освежен с неплосък хумор, с който посрещна няколкото технически фала в началото на първата част, и които с бенда ѝ преодоляха в движение. След антракта до края на шоуто руската фиеста беше на 100 % адреналин.

Адмирации, Елена!

Очакваме те пак с твоите песни, както обеща по време на шоуто.

Снимки на Мартин Цанков - в секцията "Галерия"

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички