Саксофонът като мост между китарата и пианото


Саксофонът като мост между китарата и пианото

3356

Тенор саксофонистът Сони Ролинс (Sonny Rollins) се чувства под неимоверен натиск след бързия си възход и слава и това го кара да направи тригодишна пауза, по време на която решава да се съсредоточи върху усъвършенстване на уменията си.

Тогава е жител на Lower East Side в Манхатън и не разполага с място за упражнения,  затова предприема необичаен ход – започва да свири всеки ден на моста Williamsburg в Ню Йорк. Неговите упражнения траят 15-16 часа всеки ден, без ограничения дали е лято, пролет, есен или зима.  

През 1962 джазменът влиза в звукозаписното студио като използва композициите от моста, и първият  проект след завръщането му бележи нов подход с използването на китара вместо пиано като акомпаниращ инструмент.

Албумът "The Bridge", записан участието на китариста Jim Hall, Bob Cranshaw - контрабас, Ben Riley и Harry Saunders на барабаните, Chat Baker (тромпет) и Енио Мориконе (Ennio Morricone) с неговия оркестър, ще бъде представен в предаването за концептуални албуми "Картини от една изложба" на програма "Хоризонт" на БНР в събота, 16 февруари, след новините от 21.00 ч.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички