Шведите Лоу идват в България


Шведите Лоу идват в България

4320

Два концерта в България ще изнесе шведската синт поп група Лоу (Lowe). По покана на Dingo Music шведите ще свирят на 28 ноември в „София Лайв Клуб” и на 29 ноември в пловдивския клуб „Лебовски”.

Лоу са сформирани през 2002 г. от Лио Йосефсон (вокали, китари), Рикард Гунарсон (бас) и Мехди Багерзадех (кийборд).

Лио Йосефсон има в биографията си дълъг списък с работа по други групи и проекти.

Рикард Гунарсон пък записва първото си участие в албум на едва седемгодишна възраст, а по-късно свири на живо с Моби и Уест Енд Гърлс, дамска трибют група на Пет Шоп Бойс. Неговият баща е един от най-авторитетните музиканти в Швеция, като в един период от кариерата си записва с АББА.

Лио и Рикард за първи път създават съвместно музика в Стейтмашин, превърнали се в една от най-успешните групи в сферата си към края на 90-те.

Мехди Багерзадех в момента работи в шведското радио и е от Иран, но семейството му имигрира в Швеция през 1986-та. С преместването си в Стокхолм става продуцент и композитор, а братовчед му Давоод Бехбоуди е смятан за един от най-популярните изпълнители в Иран.

Лоу дебютират през 2004-та с албума "Tenant", предлагащ типично синт поп звучене, намерило алтернативата си в "Tenant Remixed" (2005).

Следва награда за "Най-добра нова група" на Скандинавските алтернативни музикални награди и номинации за най-добър албум и най-добра песен за годината.

"Kino International" (2008), вторият студиен проект на шведите, прави по-сигурна стъпка напред към изграждането на собствен почерк в музиката им, този път подплaтена с повече китари, бас и живи барабани.

Освен, че са изпълнявали кавъри на Депеш Мод, Рикард Гунарсон твърди, че е голям фен на легендарната съветска ню уейв група от 80-те Кино и покойния й лидер Виктор Цой

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички