Силата на рока – благотворително за село Бисер


Силата на рока – благотворително за село Бисер

1663

"Готино е като има такива прояви!" - това са думи на Милена Славова минути преди да започне директното излъчване на благотворителния концерт "Силата на рока", организиран от певицата и реализиран и излъчен от БНТ 2 и БНТ Свят.

Няма как да не се съглася с Първата дама на българския рок, след прекарани почти пълни 8 часа в страхотния Sofia Live Club. Осем часа (включвам саундчек и генерална репетиция за директен ефир), които се изнизаха на половин дъх.

Такава си е Милена. Просто в мига, в който зърнала по новините репортажа за чудовищната трагедия в село Бисер, решила, че на тези хора с каквото може трябва да се помогне и от страна на рок музикантите. И за нула време успя да събере за благотворителна изява част от старата и част от младата школа в българския рок.

По първоначални планове концертът трябваше да бъде открит от самата Милена, а да го закрие друг всенароден рок-любимец – Васил Георгиев-Кръпката. Но пък понеделнишката вечер се оказа натоварена откъм участия за блусмена и двамата със Славова размениха местата си.

След като Кръпката заби акустично сам-самичък песните "Любов и пари" и "Нека бъде светлина", той моментално отпраши към столичния клуб "Алкохол" за поредно благотворително участие - в подкрепа на спортния журналист Рачо Колев, а на сцената в Sofia Live Club влетяха най-шумните рокаджии за вечерта. Парчетата на Фийлд (Fyeld), съчетани с чак плашещо перфектния звук на клуба направо взривиха сетивата. Сработени и нахъсани, Фийлд треснаха два гръмотевични трака и предадоха щафетата на суператрактивната германка, говореща българо-английски – Лайза Чейз.

Все по-популярната певица, която живее в България вече три години, заби с част от своите приятели от група Уикеда. Няколко минути по-късно на сцената вече беше и фронтменът Ерол Ибрахимов. Бандата в пълен състав включи директно на пета скорост и разцепи клуба с веселяшките си химни "Няма да се дам" и "Мариана".

Смяната на участниците ставаше светкавично, докато на екрана течаха кадри от ужасното наводнение в село Бисер. След Уикеда две песни забиха музикантите, които определят стила си като "модерен рок, който променя света". Бившите Аявис, преродени в Good Music Society. Различни и свежи, Мишо, Бояна, Васето, Стоян и Ангел изпълниха "Бряг" и "Where Can I Go" в името на поредната благотворителна кауза, в която се впуска формацията им.

"Силата на рока" продължи с доказаната класа на Конкурент, които не пропуснаха да лансират все по-популярния си нов хит "На кой му дреме", първо парче на състава с рап-речетативи в 30-годишната им история.

Най-благотворителни от всички в понеделник вечер обаче се оказаха Янко, Краси и Тихомир, които се вдигнаха чак от далечно Поморие, за да се включат в шоуто с техния неповторим реге-бузуки-рок. Триото Помориънс (The Pomorians) определено е явление в тотално обеднелия откъм нови имена български музикален небосклон. Родните Грийн Дей (Green Day) и оцветиха ярко събитието. При появата на групата се случи и единствената лека засечка от динамичния лайв: бузукито на вокалиста Янко Бреков реши да се опъне на включването му към уредбите. Водещият Александър Сано реагира мигновено и адски професионално, покривайки кратката пауза. По време на целия концерт му партнираше неговата съпруга Нели Атанасова.

Последните 8 минути от ефирното време на БНТ 2 и БНТ Свят бяха за двигателя на концерта – Милена. Тя стартира мини-сета си с качествения претендент за миналогодишната "Евровизия" – "Fire In My Hair", и го завърши с вечната "Истина". Блестящ финал на един красив рок концерт с 8 групи и изпълнители.

Всъщност май всичко около този репортаж се въртеше около цифрата 8. Дано поне с 8 пъти са се увеличили и близо 180 000-те лева, събрани до момента в кампанията за подпомагане на пораженията при наводненията в село Бисер.

Сметките все още са открити:

IBАN BG 54 UNCR 7630 10 07 11 02 07
BIC UNCRBGSF

Силата на българския рок вече се включи!

Нека бъде светлина!

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички