Sinead O Connor ще пее за първи път в България


Sinead O Connor ще пее за първи път в България

2321

Шънейд (както е по-правилно заради ирландския й произход) О'Конър (Sinead O'Connor) ще пее за първи път в България.

Прочутата вокалистка ще изнесе концерт в рамките на юбилейното - Х-о издание, на фестивала "Арена: Музика" 2011 по покана на "София Мюзик Ентърпрайсис".

Тя ще зарадва родните меломани с акустичен сет, научи MySound.bg.

Събитието, включено в ежегодния "Салон на изкуствата НДК", ще се е в зала 1 на Двореца от 20 часа на 22 юни.

Билети на цени от 40 до 80 лева могат да бъдат закупени от: Билетен център, НДК, онлайн на адрес WWW.TICKETPRO.BG, касите на "Тикетпро", България" и неговите партньори от днес.  

Шънейд О’Конър е родена на 8 декември 1966 в Дъблин, Ирландия. Професионалната й музикална кариера започва когато среща барабаниста на популярната ирландска банда Tua Nua, който е съавтор на първия й хит "Take My Hand".

По време на едно изпълнение О’Конър привлича вниманието на собствениците на малка компания, която издава дебютния й албум "The Lion And The Cobra" (1987). Той е приет изключително добре от критиката, която остава очарована от изразителния и силен глас на певицата, от дълбочината и емоционалността на песните й. Въпреки че те са очевидно некомерсиални в същината си, албумът се продава в 500 000 копия и става платинен. 

Вторият албум на вокалистката - "I Do Not Want What I Haven't Got", издаден през 1990, й донася световна слава. Хит сингълът "Nothing Compares 2 U", написан от Принс, изстрелва проекта на върха на класациите на списание "Билборд" и донася на певицата номинация за най-добър албум, най-добра изпълнителка и най-добър алтернативен албум. Видеоклипът на песента печели награда на годината на MTV. О’Конър е обявена за Артист на годината от списание "Ролинг Стоун".

През 2002 тя издава албума "Sean Nos Nua", жизнена интерпретация на познати ирландски фолклорни песни, който е много добре приет от критиката и публиката. Продукцията илюстрира за пореден път, че талантът на звездата се вихри с голямо въображение - тя не се влияе от модните жанрове и течения. През 2003 следва "She Who Dwells In The Secret Place Of The Most High Shall Abide Under The Shadow Of The Almighty" - интересна комбинация от редки парчета и кавъри, плюс изпълнения на живо от улиците на Дъблин. Интересът на Шънейд към културата на растафарианите води до колекция от реге класики под името "Throw Down Your Arms", която се появява през 2005. Три години по-късно О’Конър пуска албума "Theology", който претворява желанието й да дарява топлина и душевно спокойствие чрез музиката си.

Малко повече от двадесет години след издаването на първия си албум, който оставя трайна среда на съвременната поп сцена, ирландската певица продължава да радва и изненадва, да предизвиква и вдъхновява с изключителния си глас и енергията на музиката си. През май предстои издаването на новия й албум "Home".

Очакванията за него са повече от вдъхновяващи, а демо парчето "Reason With Me" носи привичната дълбочина и стил, характерни за звездата.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички