Ска и реге парти за 30 рожден ден на 2 Tone Records


Ска и реге парти за 30 рожден ден на 2 Tone Records

5335

"Smugglers Party Association" имат удоволствието да отбележат 30-а годишнина от създаването легендарния лейбъл "2 Tone Records" с грандиозно парти този петък (18 декември) в столичния клуб "Twins" (НДК).

По време на неофициалния рожден ден на лейбъла, отговорен за популяризирането на ска и реге музиката в края на 70-е и началото на 80-е години, зад пулта ще застане Selecter Lazy Face от "Lazy Days Agency", който е подготвил тематична селкция от "2 Tone", ямайски ска, реге и рокстеди.

Сред артистите, които ще звучат, са задължителните Меднес (Madness), The Specials, The Selecter, класики в жанра като The Wailers, Prince Buster, Desmond Dekker, The Jamaicans, The Ethiopians, The Skatatlites. Няма да бъдат пропуснати и актуални банди като The Aggrolites, The Toasters, New York Ska Jazz Ensemble, The Pietasters и много други.

"2 Tone Records" е създаден през 1979 от Джери Дамърс от The Specials и е отговорен за ска ривайвъла в началото на 80-е години на миналия век. Специализирал единствено в издаването на сингли, "2 Tone" съществува само 7 години, но за този кратък период успява да издаде десетки плочи на банди като The Selecter, Madness и The Beat. Самият Джери Дамърс е нарисувал станалото културна икона лого на лейбъла, изобразяващо мъж с черен костюм, бяла риза и черна вратовръзка.

Клубът ще се разлюлее под ска и реге ритмите по повод точно в 22.00 ч.

Вход: 4 лв.

http://www.facebook.com/event.php?eid=357194090614&index=1

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички