Скоро ново парче и клип от Годжи


Скоро ново парче и клип от Годжи

4150

Георги Милчев–Годжи, едно от най-популярните лица в българския шоубизнес, даде интервю за предаването "ВИП зона" по радио "Веселина".

Пред водещата Светлана Кабаиванова музикантът разказа за детството си, музиката, работата, страстите, вярата.

Новата песен на изпълнителя е баладична и е съвместно дело с младия композитор Спас Лазаров. "Ще излезе малко след Нова година, защото в момента се подготвя и клип", посни Годжи. "Обичам бавните песни. Трудно се налагат, но ако се наложат, остават", смята авторът на "Друго място, с други хора".

За детството:

"Бих написал книга за детството си, което беше много интересно, но трябва да ми остане време за това". Един от най-ярките му спомени е от първия учебен ден. Годжи съветва децата да не крият дневниците на госпожите в училище.
 
Самият той прекарва почти цялото си детство на реката, правейки бели, което по думите му не е добър пример. "До 7-8 клас се занимавах с футбол, така че може би днес щях да се занимавам с футбол", добавя Годжи.
 
За изкуството:

Обича да колекционира стари български майстори. Разкрива, че има неголяма, но затова пък качествена колекция от 4-5 добри творби.

За музиката:

"Не бих си позволил да разделям музиката. Тя е или хубава, или лоша. В къщи слушам и Графа, и Тони Стораро, и Сашо Роман. Хората, които се занимават с музика, би трябвало да се обединяват около това, което правят, за да е по-качествено и по-високо платено, а и за да могат да експериментират от един в друг стил", смята Годжи.

"Аз съм типичният текстописец. Не мога да пиша стихове без да има музика. Пиша това, което ми подсказва музиката. Ако нещо трябва да звучи купонджийско, аз го правя купонджийско. Ако ми звучи тъжно, го правя по съответния начин", не крие изпълнителят.

За правата:

"За съжаление у нас няма свястно уредени авторски права. Композиторите, аранжорите и текстописците не получават това, което заслужават за труда си. Ако това се промени, би могло да се случи нещо в българския шоубизнес". До момента, в който един текстописец прави хит и получава 400 лв. и нищо след това, нещата няма да се променят, категоричен е Годжи.

"Аз съм и от едната, и от другата страна – пиша песни, изпълнявам песни и ходя по участия. Няма логика един изпълнител да вземе от едно участие два пъти повече от сумата, която е инвестирал за една песен. Цените не песните трябва да са други. Не е логично да вземеш 4 000 лв. от участие и да дадеш на текстописеца си 400 лв. еднократно", казва той, твърдейки, че разделението на музиката в България все още не съществува свестен профсъюз, който да защитава авторските права.

За работата:

"От началото на година съм направил шест нови песни, но пък 10 години не бях правил нищо. Имам още над 30 песни, които стоят като музика и аранжимент. Реших, че е по-добре да си ги направя аз, а не да ги продавам, защото е по-изгодно чисто икономически“.

За успеха:

"Ако преди време беше нормално да направиш един албум на година, сега е нормално да правиш по една песен на месец, за да може да се задържиш на пазара. Защото всичко останало те затрупва. Ако искаш да си актуален, трябва да произвеждаш".

За вярата:

"Вярвам в простичките неща. Вярвам в приятелите си, защото човек без приятели е нищо. Вярвам на родителите си, които са ме направили. Вярвам на хората, с които работя“.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички