Полските дет/блек метъл законодатели Hate с концерт в София, родните The Revenge Project и французите Skaphos ще ударят преди хедлайнърите
Mr.Big, Axel Rudi Pell, Steel Panther, Stratovarius, Primal Fear, Rhapsody Оf Fire и Jelusick в афиша на Midalidare
Нашите Past Redemption и Scolos ще подгреят за Benighted. Обявиха официално афтърпарти "При Черепите" след концерта на 1 март
Биг бендът на БНР и млади изпълнители представят златни български хитове. Мост между поколенията
Septicflesh в София: Симфо дет магията на боговете
Sеvi празнува 14 в нов състав, кани на концерт и премиера на горещо видео
Нина Николина кани на концерта "Любовни народни песни" в Sofia Live Club
Истанбулското психеделично трио ЛаЛаЛар отново на българска земя. Ще люлее Пловдив и София
French‘ N Love Cabaret: С Вера Шандел, Ангел Заберски трио и балет Нова на 14 февруари
Електро-глем пънк рок от Япония и Италия в клуб Live & Loud
Трио Viva с хеттрик през март
Мартенският музикален внос от Лондон с концертите на Stretch и Comet City: Plumm, DJ Snuff, Visaka и Jungle Lady

Слънцето отвътре


Слънцето отвътре

859

Германският ню ейдж и ембиънт музикант Karunesh има репутацията да е сред най-изявените творци в тези жанрове.

Той комбинира индийска, африканска, австралийска и индианска музика от Канада, а долавяме и влияния от Близкия изток. Звучат инструменти от цял свят - ситар, цигулка, диджериду, бузуки, индианска флейта, китара, китайски храмови флейти, тамбура, бамбукова флейта и различни ударни инструменти.

Karunesh е роден в Кьолн, Германия, в католическо семейство, в което и двамата му родители се интересуват от музика, и като млад се докосва до различни музикални жанрове. Това помага за оформянето на неговите музикални интереси и стил. Въпреки че е привлечен от музиката като дете и свири в църковния оркестър и в различни групи като тийнейджър, избира да се занимава с графичен дизайн. Съдбата обаче се намесва в неговото развитие след като претърпява сериозна катастрофа с мотоциклет и две седмици е между живота и смъртта със счупен череп. Това съприкосновение със смъртта го подтиква да преосмисли живота си и да се впусне в своеобразно духовно пътешествие. Докато се възстановява се учи да свири на орган. През 1979 г. пътува до Индия и в храма в Pune става ученик на духовния учител и философ Ошо. След инцидента с мотоциклета избира музиката като кариера вместо графичния  дизайн и приема псевдонима Karunesh – санскритско име, което означава "състрадание".  

Връща се в Германия, живее в ашрам към общината Rajneesh в Хамбург в продължение на пет години, усвоява синтезатора Yamaha MS10, влиза в контакт с музиканти от цял свят и развива своя еклектичен стил музика. 

През 1984 г. Karunesh издава първия си албум, озаглавен "Sounds Оf Тhe Heart", който постига успех и бързо се превръща в класика в жанра ню ейдж – така започва кариерата си на професионален музикант. Днес има издадени 24 албума с музика от жанровете уърлд фюжън, ню ейдж /Relaxation и Meditation, заемали челно място в специализираните класации на Billboard, и редовно концертира по целия свят.

Ето как формулира своето кредо: "Искам да премина отвъд ограниченията и бариерите, разделящи различните култури, да смесвам различни музикални стилове и да ги оставя да текат и да се реят заедно. Музиката е единственият език в света, който всеки разбира, във всички култури, религии и вярвания. Ритъмът е храна за тялото, мелодията подхранва сърцето, а атмосферата изпълва душата – и моята музика докосва слушателя на всичките тези три нива".

В албума "Sun Within" ("Слънцето отвътре")  Karunesh създава динамичен уърлд фюжън свят, в който съчетава разнообразие от релаксиращи мелодии с вълнуващи ритми и красиви гласове, за да предприемем пътешествие в тайнствения и мистичен свят на Изтока.

"Всеки е различен и всеки е единствен по рода си, но всички сме свързани – заявява Karunesh на обложката на този албум – Ние сме свързани чрез един и същи източник, източникът на нашето съществуване. Можем да се свържем с вътрешното си аз чрез тишина и медитация, чрез танци и празнуване. Просто бъдете себе си и оставете вътрешната си светлина – Слънцето отвътре – да ви озари и да ви води по пътя ви".

За участие в записите, продължили две години, са поканени певците Anand Richa (съавтор на музиката за 3 песни), Ankita и Ashish, както и Bikram Singh на индийска бамбукова флейта, германецът Govi на китари, включително "добро" (модел китари на Gibson), и ситар, а има и изпълнители на дудук и цигулка.
 
Сергей Шишов ще представи "Слънцето отвътре" в предаването за концептуални албуми "Картини от една изложба®" на програма "Хоризонт" по БНР, тази събота, 3 февруари, след новините от 22.00 часа.
 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички