Снимат филм по албум на Боб Дилън


Снимат филм по албум на Боб Дилън

3677

Знаменитият албум на Боб Дилън (Bob Dylan) - "Blood On The Tracks" от далечната 1975 ще бъде филмиран, предаде NME.
 
Правата на дългосвирещата плоча бяха закупени от бразилската компания RT Features, чиито шефове планират да я адаптират в англоезична игрална продукция. Търси се режисьор, който да се заеме с проекта.
 
"Като дългогодишни почитатели на един от най-великите албуми в историята на музиката, за нас е привилегия да направим този филм", заяви генералният директор на компанията Родриго Тексейра. "Целта ни е да работим с режисьор, който да може да създаде класическа драма с герои и среда, улавяща чувствата, които албумът създава във всички почитатели", допълни той.
 
Според фенове и критици "Blood On The Tracks" отразява мрачните настроения на музиканта, породени от разпадането на брака с тогавашната му съпруга - Сара. Самият Дилън обаче неколкократно отрича подобни слухове и твърди, че песните в проекта са вдъхновени от разкази на руския класик Чехов.
 
По-рано тази година беше съобщено, че Боб Дилън записва нов албум в студио в Лос Анджелис, собственост на американския певец и композитор Джексън Браун.
 
 "Christmas In The Heart" (2009) е последното засега студийно творение на барда, който се изяви за първи път у нас през 2010.
 

Боб Дилън е спряган за хедлайнър на тазгодишния фестивал в Бенкасим (Festival Internacional de Benicàssim , или просто FIB). Легендата ще се присъедини към групи като The Stone Roses, Florence And The Machine и At The Drive-In, с които заедно ще запалят главните трибуни в испанския градец.

Събитието ще се проведе между 12 и 15 юли, а други участници в него ще бъдат New Order, Crystal Castles, The Vaccines и Noel Gallagher's High Flying Birds.
 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички